eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: New Scientist/YouTube

Így lesz az elektronikai hulladékból versenyautó – videó

Különleges versenyautót villantott az Envision Racing nevű Forma-E-csapat – ezzel azonban nem a soron következő versenyen mérettetik meg magukat, ugyanis az utolsó csavarig e-hulladékból készítették el.

A „Recover-E” nevű autó méretét tekintve megfelel egy valódi Forma–E-versenyautónak, és vezethető is – a cél pedig az vele, hogy felhívják a figyelmet az e-hulladékok jelentette, egyre nagyobb problémára.

A projektjében az Envision Racing egy brit művész-tervezővel, Liam Hopkins-szal is együttműködött, hogy megépítsék az autót egy technológiai vállalat, valamint iskolások által felajánlott elektronikai eszközökből – írja az Interesting Engineering, amita Hvg.hu szemlézett.

Mint az a fenti videón is látható, egy sor elektronikus alkatrész figyelhető meg az autón, iPhone-ok, töltők, laptopok, akkumulátorok és alaplapok is. Az e-hulladék problémaköre mellett a régi elektronikus eszközök újrahasznosításának fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet a látványos projekttel – mindehhez pedig megfelelő felület az elektromos formaautós széria.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×