eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pexels.com

Szív alakzat - "öngyilkosjelölt" delfinekkel teli az ausztrál óceánpart, mutatjuk

Csaknem száz hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfin vetődött partra kedden Ausztrália nyugati részén. A delfincsapat fele szerda reggelre a mentési kísérletek ellenére elpusztult – jelentette az ausztrál média.

A delfinek kedd reggel tűntek fel Albanitól keletre, a Cheynes Beach környékén. A csapat a nap folyamán egyre közelebb került a parthoz, délutánra már tele volt a partszakasz a kivetődött hosszúszárnyú delfinekkel.

A delfinek mentésén állatvédők, a perth-i állatkert állatorvosai, tengerbiológiai szakértők és önkéntesek is dolgoznak. A nyugat-ausztráliai természetvédelmi hivatal átmeneti tábort állított fel, hogy nyomon tudják követni a delfinek állapotát.

A hivatal egyik illetékese az ausztrál közszolgálati médiának elmondta, hogy az éjszaka folyamán 51 állat pusztult el a parton.

„Negyvenhat delfin még életben van, most arra koncentrálunk, hogy visszajuttassuk őket a vízbe, és arra ösztönözzük őket, hogy mélyebb vizek felé ússzanak. Optimisták vagyunk, szeretnénk annyi delfint megmenteni, amennyit csak tudunk” – nyilatkozta.

Drónfelvételeken, amelyek a delfinek partravetődése előtt készültek az látszik, hogy a delfinek szív alakú alakzatba formálódtak, mielőtt szárazra kerültek volna.

A Cheynes Beach Caravan Park tulajdonosa az ABC csatornának elmondta, hogy ilyen jelenséget még sohasem láttak.

Szakértők szerint a szokatlan viselkedés a csoporton belüli stresszre vagy betegségre utalhat. A hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfinek rendkívül szociális állatok, és gyakran egész életük során szoros kapcsolatot tartanak fenn csoportjukkal.

Vanessa Pirotta, a Macquarie Egyetem szakértője szerint a drónfelvétel alapján úgy tűnik, hogy a delfinek összezavarodtak, a tömeges partravetődés okát azonban ő sem tudta megmagyarázni, azt nem tartotta valószínűnek, hogy ragadozó elől menekültek volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×