eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Pixabay

Az Apple is lázasan dolgozhat a saját chatbotján

A cupertinóiak sem maradnának ki a generatív MI trendből.

Az Apple egészen eddig gyanúsan hallgatott a generatív mesterségesintelligencia-szolgáltatások terepén zajló háborúban, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne valami a tarsolyában.

A Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva nemrég arról számolt be, hogy a cég már aktívan dolgozik saját chatbotján, amit a mérnökök belsős kódnéven egyelőre szemtelenül „AppleGPT”-nek hívnak, ám az élesítéskor a jelek szerint „Ajax” néven mutatják be a nagyérdeműnek – írja a HWSW.

Az elnevezést magyarázza, hogy a szolgáltatás alatt dolgozó nagy nyelvi modellt a Google JAX gépi tanulási keretrendszerrel építették fel a fejlesztők. A források elmondása alapján a cupertinói cég több csapatot is ráállított a projektre, egy csoport kifejezetten a potenciális adatvédelmi problémákon dolgozik – idézi az informatikai hírmagazin.

A cégnek azonban egyelőre nincs pontos ütemterve arra vonatkozóan, hogy mikor és milyen platformokon vezetné be a szolgáltatást, a Bloomberg szerint nemsokára hivatalos részletekkel szolgálhat a cég. A projektet állítólag John Giannandrea és az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezető alelnöke, Craig Federighi vezetik. Mivel Giannandreára eredetileg a Sirit, és annak gépi tanulási képességeit bízták, így a lap úgy sejti, hogy a generatív MI és a chatbot a digitális asszisztenst fejlesztheti tovább.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×