eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pixabay

Androidos támadás: nem csak a jelszót, a kétlépcsős kódokat is megszerzi egy kártevő

A FluHorse különösen veszélyes lehet, ha az ember teljesíti a támadók kéréseit.

Újabb veszélyes androidos kártevőre derült fény, mely ezúttal kelet-ázsiai célpontokat támad, ám a képességei miatt figyelemre méltó, és nem kizárt, hogy a jövőben hasonlóval mi is találkozhatunk – írja a hvg.hu.

A Check Point Research által felfedezett rosszindulatú program 2022 májusa óta szedheti áldozatait különböző kelet-ázsiai szektorokban. A kártevőt e-mailben terjesztik, a célja pedig, hogy megszerezze az áldozat belépési és bankkártyaadatait, valamint, ha szükséges, a kétlépcsős hitelesítőkódokat (2FA) is. Ez különösen veszélyessé teszi.

A kiküldött e-mailekben azzal sürgetik az áldozatokat a támadók, hogy azonnal cselekedjenek, és oldjanak meg egy fizetési problémát. Az áldozatot egy hivatkozás segítségével egy adathalász oldalra terelik, itt kell letölteni egy telepítőfájlt. A telepítés után az alkalmazások hozzáférést kérnek az SMS-ek olvasásához, valamint küldéséhez is – így tudják majd megszerezni a kétlépcsős hitelesítőkódokat is.

A FluHorse mai napig aktív, sőt, folyamatosan fejlesztik, és újabb kártékony programokkal is bővül – tehát jelentős veszélyt jelent az androidos felhasználókra.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 07:30
×
×
×
×