eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Androidos támadás: nem csak a jelszót, a kétlépcsős kódokat is megszerzi egy kártevő

A FluHorse különösen veszélyes lehet, ha az ember teljesíti a támadók kéréseit.

Újabb veszélyes androidos kártevőre derült fény, mely ezúttal kelet-ázsiai célpontokat támad, ám a képességei miatt figyelemre méltó, és nem kizárt, hogy a jövőben hasonlóval mi is találkozhatunk – írja a hvg.hu.

A Check Point Research által felfedezett rosszindulatú program 2022 májusa óta szedheti áldozatait különböző kelet-ázsiai szektorokban. A kártevőt e-mailben terjesztik, a célja pedig, hogy megszerezze az áldozat belépési és bankkártyaadatait, valamint, ha szükséges, a kétlépcsős hitelesítőkódokat (2FA) is. Ez különösen veszélyessé teszi.

A kiküldött e-mailekben azzal sürgetik az áldozatokat a támadók, hogy azonnal cselekedjenek, és oldjanak meg egy fizetési problémát. Az áldozatot egy hivatkozás segítségével egy adathalász oldalra terelik, itt kell letölteni egy telepítőfájlt. A telepítés után az alkalmazások hozzáférést kérnek az SMS-ek olvasásához, valamint küldéséhez is – így tudják majd megszerezni a kétlépcsős hitelesítőkódokat is.

A FluHorse mai napig aktív, sőt, folyamatosan fejlesztik, és újabb kártékony programokkal is bővül – tehát jelentős veszélyt jelent az androidos felhasználókra.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×