eur:
387.91
usd:
363.88
bux:
55891.99
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Cupertino, 2016. október 27.Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen az Apple kaliforniai központjában, Cupertinóban 2016. október 27-én. (MTI/EPA/Tony Avelar)
Nyitókép: Tony Avelar

Drasztikusan emeli árait Magyarországon az Apple

Jelentősen drágul az iCloud felhőtárhelye hazánkban.

Az elmúlt napokban több hazai Apple-fórumon és a közösségi médiában is sorra jelentek meg bejegyzések arról, hogy a cég egészen drasztikus áremelést hajt végre az iCloud felhőtárhelyek esetében Magyarországon – írja a hvg.hu.

Az Apple három tárhelycsomagot kínált kedvező áron, és eddig annak ellenére sem emelt rajtuk a cég, hogy sokszor jelentősen gyengült a forint a dollárhoz vagy az euróhoz képest. Most viszont jelentősen megemeli mindhárom csomag árát az Apple:

  • az 50 GB-os csomag 299 helyett 399 forintba
  • a 200 GB-os csomag 899 helyett 1290 forintba,
  • a 2 TB-os csomag 4490 forintba

fog kerülni havonta. A változás már az Apple hivatalos támogatási oldalán is megjelent.

A legolcsóbb csomag ára 33,4 százalékkal emelkedik, a középsőé 43,4 százalékkal, míg legnagyobbé 50,1 százalékkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Ütés után visszarántották a forintot

Ütés után visszarántották a forintot

A szerda esti Fed-üzenetek már eleve rontottak a nemzetközi befektetői hangulaton, és így a forint is gyengült kicsit, mert még egy idei kamatemelést vetítettek előre, illetve jövőre is az eddig gondoltnál jóval magasabb lehet az amerikai kamatpálya. Aztán csütörtökön délelőtt a magyar gazdaságpolitika irányítóitól elhangzott üzenetekre hirtelen eséssel reagált a forint. Varga Mihály pénzügyminiszter többek között azt jelezte, hogy újabb bankadó-emelés is jöhet a kamattámogatási programok, illetve magának a költségvetési deficitcélnak a felülvizsgálata mellett. A forintesés azzal együtt következett be, hogy Matolcsy György jegybankelnök azt jelezte: óvatos lépésekkel fog haladni a magyar monetáris politika, hogy az inflációcsökkenés mellett tartósan pozitív reálkamatot kínáljon a forint. A borongós külpiaci hangulatban, az OTP Bank 6-7%-os esése mellett a forint a délutáni kereskedésben 389 közelébe esett az euróval szemben, alulteljesítést produkálva a régiós devizák között. Aztán a Fidesz frakcióvezetője felőli jelzések hatására (nem lesz bankadó emelés és a kamattámogatások felülvizsgálata), hirtelen enyhült a nyomás a magyar eszközökön.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×