eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Okosvécé: ezzel az eszközzel véget érhet az "ebbe a pohárkába tessék" világa

Az okosforradalom már a toalettet is elérte – bizonyíték erre többek közt az az eszköz is, amelyet a Las Vegas-i Consumer Electric Show-n mutattak be.

A U-Scan egy francia cég innovációja: az otthoni vizeletteszt készítésére alkalmas eszköz táplálkozási tanácsokat ad, a nőknek pedig a még abban is tud segíteni, hogy teherbe essenek: elárulja számukra, mikor vannak épp ciklusuk termékeny napjaiban.

Az eszköz a Stream ID segítségével képes felismerni, ki használja épp a vécét, így csak akkor gyűjt vizeletet, ha az a családtag ült a toalettre, aki kíváncsi értékeire – írja a Euronews.

A kilenc centiméteres átmérőjű készüléket a legtöbb vécébe problémamentesen fel lehet szerelni, a jövőben kétféle változatban lesz majd elérhető.

Az egyiket kórházak és egészségügyi intézmények számára készítik, a másikat pedig otthoni felhasználásra.

"A vizelet több mint 3000 metabolitot (az anyagcserében részt vevő vagy annak folyamatában keletkező anyag – a szerk.) tartalmaz, ami olyan információforrás, amelyet jellemzően nem nagyon használnak ki, mert az nehézkes lenne" – mondta el a CES-en Elizabeth Coleon, a fejlesztő Withings orvosigazgatója.

Véleménye szerint az emberek nem szívesen mennek vizeletvizsgálatra, legfeljebb évente egyszer teszik meg ezt, azonban ha otthonukban rendszeresen gyűjthetnének adatot egészségükről ezzel a módszerrel, az segíthet az egészségi állapot javításában.

A gyűjtött adatokat

egy okostelefonos alkalmazás elemzi,

majd ajánlásokat nyújt azokkal kapcsolatosan. a U-Scan 2023 közepétől lesz elérhető Európában, 185 ezer forintnak megfelelő induló árral.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×