eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Unsplash.com

Nagy bejelentést tett a Google a Gmailről

Hamarosan végpontok közötti titkosítással látják el az üzenetküldő rendszerének webes felületét, aminek köszönhetően a Google Workspace felhasználók titkosított e-maileket küldhetnek és fogadhatnak majd.

A Gmail által kliensoldali titkosításnak nevezett funkció biztosítja, hogy az e-mail szövegében és mellékletében lévő érzékeny adatokat a Google szerverei nem tudják visszafejteni – a tárgy, az időbélyeg és a címzettek listája azonban nem lesz titkosított. A bétatesztelésre 2023. január 20-ig lehet jelentkezni, de a funkció először nem lesz elérhető általános Google-fiókkal – írja a 24.hu.

Az új eszköz alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, és a tartomány, a szervezeti egység és a csoport szintjén lesz engedélyezhető. Ha azonban bekapcsoljuk, a titkosítást bármely üzenet esetében bekapcsolhatjuk majd a Címzettek mező melletti lakat ikonra kattintva. Ezt a További titkosítás opció alatt a Bekapcsolás gombra kattintva tehetjük meg.

A lap emlékeztet, a titkosítás eddig is elérhető volt a Google Drive, a Docs, Sheets, Slides, a Meet és a Calendar felhasználói számára.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×