eur:
370.88
usd:
344.36
bux:
47199.80
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Nyitókép: Unsplash.com

Nagy bejelentést tett a Google a Gmailről

Hamarosan végpontok közötti titkosítással látják el az üzenetküldő rendszerének webes felületét, aminek köszönhetően a Google Workspace felhasználók titkosított e-maileket küldhetnek és fogadhatnak majd.

A Gmail által kliensoldali titkosításnak nevezett funkció biztosítja, hogy az e-mail szövegében és mellékletében lévő érzékeny adatokat a Google szerverei nem tudják visszafejteni – a tárgy, az időbélyeg és a címzettek listája azonban nem lesz titkosított. A bétatesztelésre 2023. január 20-ig lehet jelentkezni, de a funkció először nem lesz elérhető általános Google-fiókkal – írja a 24.hu.

Az új eszköz alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, és a tartomány, a szervezeti egység és a csoport szintjén lesz engedélyezhető. Ha azonban bekapcsoljuk, a titkosítást bármely üzenet esetében bekapcsolhatjuk majd a Címzettek mező melletti lakat ikonra kattintva. Ezt a További titkosítás opció alatt a Bekapcsolás gombra kattintva tehetjük meg.

A lap emlékeztet, a titkosítás eddig is elérhető volt a Google Drive, a Docs, Sheets, Slides, a Meet és a Calendar felhasználói számára.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Hova tegyem a pénzem a befektetéseket terhelő különadó után? - Díjmentes, interaktív online előadás

Hova tegyem a pénzem a befektetéseket terhelő különadó után? - Díjmentes, interaktív online előadás

Az online előadásunkon alaposan áttekintjük az új adózási helyzetet, amelyben a kormány a megtakarítási formákra 13%-os szociális hozzájárulást (szocho) vezet be, a meglévő 15%-os kamatadó mellett. Ez a változás érinteni fogja a július 1-je után keletkező kamatokat és az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyereségét. Csatlakozz hozzánk, vizsgáljuk meg együtt azokat a lehetőségeket, amelyek hozamot biztosítanak, ugyanakkor minimalizálják az adóterheket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×