eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
A WeChat üzenetküldő alkalmazás ikonja egy okostelefon kijelzőjén Pekingben 2020. augusztus 7-én. Donald Trump amerikai elnök az előző nap betiltott mindenfajta tranzakciót a TikTok videomagosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat üzenetküldő szolgálatot működtető Tencent kínai internetes óriással. Az amerikai polgárokra és vállalatokra vonatkozó tilalom az elnöki rendelet megjelenése után 45 nappal, vagyis szeptember 20-án lép életbe.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Ötven alkalmazás, amely a leggyorsabban meríti a mobiltelefont

Egy felhőalapú tárolással foglalkozó vállalat összeszedte a leginkább energiaigényes appokat.

Bár egyre erősebbek az okostelefonok akkumulátorai, még mindig sokat nyom a latba az, hogy a gyakran futtatott alkalmazások mennyire veszik igénybe ezt az energiaforrást. A felhőalapú tárolással foglalkozó pCloud megvizsgált száz igen népszerű alkalmazást, hogy melyek falják leginkább az energiát – írja a hvg.hu.

A „csendes telefongyilkosok" listáját a Fitbit vezeti. A pCloud által követett 16 háttérfolyamat és engedély közül a Fitbit 14-et futtatott a háttérben egy telefonon, és ezek közül négy vastagon benne volt az akku lemerítésében.

A közösségi média uralja a lista húsz legakkuigényesebb alkalmazását. A Facebook, az Instagram, a Snapchat, a YouTube, a WhatsApp és a LinkedIn átlagosan 11 extra funkciót tesz a háttérbe, például a fényképeket, a wifit, és a mikrofont. Ezek mindegyike több energiát igényel a működéshez, és végső soron többet igényel a telefontól és az akkumulátortól.

Íme, az ötven alkalmazás, amely a leginkább igénybe veszi a telefon akkumulátorát:

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×