INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

bermuda

rejtély

kutató

atlanti-óceán

eltűnés

hajó

repülőgép

Egy tudós azt állítja, megfejtette a Bermuda-háromszög rejtélyét

Egy tudós azt állítja, megfejtette a Bermuda-háromszög rejtélyét

Infostart

Karl Kruszenlnicki szerint egyszerű a magyarázata az eltűnt repülőgépek és hajók rejtélyének.

Karl Kruszenlnicki ausztrál tudós azt állítja, hogy megfejtette a Bermuda-háromszög titkát. Meglátása szerint semmiféle természetfeletti erő nem játszik közre a repülőgépek és hajók titokzatos eltűnésében – írja cikkében a Mirror, amit a Hirado.hu szemlézett.

Kruszelnicki úgy véli, hogy a rejtély eleve nem is létezett. A számtalan repülőgép és hajók nyomtalan eltűnésének semmi köze az idegenekhez, Atlantisz elveszett városához vagy bármilyen más összeesküvés-elmélethez. Az ez idáig történt „hátborzongató” eseményeket a tudós egyértelműen emberi mulasztással, rossz időjárással, erős légi és tengeri forgalommal magyarázza.

A kutató rámutatott, hogy az úgynevezett Ördög-háromszög 700 ezer négyzetkilométernyi óceáni területet foglal magába, ami igen forgalmas, ezért nem szokatlan az, ha több hajó vagy repülőgép eltűnik. „A Lloyd’s of London és az amerikai parti őrség szerint a Bermuda-háromszögben eltűntek száma százalékos alapon ugyanannyi, mint bárhol a világon” – fűzte hozzá.

Kruszelnicki az egykori „19-es járat” hírhedt elvesztését hozta fel példaként, ami lavinaként indította el a Bermuda-háromszögről szóló találgatásokat. Az eset 1945. december 5-én történt, amikor is az amerikai haditengerészet öt TBM Avenger típusú torpedóbombázója egy hadgyakorlat alkalmával örökre eltűnt az Atlanti-óceán felett. Sőt, a felkutatásukra küldött Martin Mariner hidroplán is, 22 fős mentőalakulattal a fedélzetén.

Véleménye szerint az ideális repülési körülmények ellenére valójában pusztító vihar okozhatta a szerencsétlenséget. Valamint az egyetlen igazán tapasztalt pilóta, a 19-es repülőraj parancsnoka, Charles Taylor hadnagy emberi mulasztása is közrejátszhatott a tragédiában.

Kruszelnicki szerint a rádiós kommunikációból egyértelműen kiderült, hogy a hadnagy már másfél órával a felszállás után jelezte, hogy mindkét iránytűje meghibásodott és fogalma sincs, hogy hol lehetnek. Ráadásul felülbírálta az egyik beosztottját, aki helyesen azt mondta, hogy nyugatra kellene fordulniuk, ehelyett az őrjárat kelet felé repült, akaratlanul is beljebb kerülve az Atlanti-óceánba.

Nyitókép: pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018