INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

app store

apple

twitter

Sydney, Australia - November 4, 2011: Apple Computers logo and shoppers at the Apple Store in Sydney, Australia.

Nagytakarítást végez az Apple, tiltakozik számos játékfejlesztő

Infostart

Az Apple a nem frissített szoftverek fejlesztőit a napokban e-mailben értesítette arról, hogy amennyiben a következő 30 napban nem nyújtanak be frissítést az App Store-hoz, a szoftvert eltávolítják az alkalmazásáruházból. A gigacég elképzelései ellen iparági szinten tiltakozik a mobiljátékipar több szereplője is.

Az App Store-on elérhető programok működőképességét, optimalizálását és karbantartását szeretné elérni az Apple - írta meg a HWSW Online Informatikai Hírmagazin. Nem hivatalos források szerint nagyságrendileg nyolcezer elavult applikáció szerepel a cég listáján. Az érintettek a múlt héten levelet kaptak arról, hogy egy hónapjuk van a frissítés benyújtására az App Store-hoz. Amennyiben ezt nem teszik meg, a szoftvert eltávolítják az alkalmazásáruházból.

A hírmagazin megírta azt is, hogy a folyamat gyakorlati részével kapcsolatban a kritikusok több aggályt fogalmaztak meg.

Iparági szinten tiltakozik a mobiljátékipar, mely olyan, kész szellemi és művészeti termékekként hivatkozik a játékokra, melyek nem igényelnek folyamatos frissítést.

Szintén iparági információ, hogy veszélyeztetettnek tartják az elmúlt években szárnyaló indie játékok piacát, mert kis költségvetésű és fejlesztői bázisú projektekről van szó. Ráadásul a Protopop Games fejlesztője Twitteren egy ellentmondásra is felhívta a figyelmet: míg az ő kétéves játéka megkapta az ultimátumot, húszéves konzoljátékok szerepelnek még a kínálatban - írta meg a HWSW.

Nyitókép: PhillDanze/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018