eur:
391.3
usd:
368.36
bux:
55270.76
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Nyitókép: Pixabay

Az Apple továbbra is dacol az Európai Unióval

Az új iPhone-ok sem kapnak az EU által követelt, szinte minden eszközzel kompatibilis USB-C csatlakozót.

Az Apple még az iPhone 14 mobilokat is a sokat kritizált, idejétmúltnak mondott Lightning csatlakozóval szereli fel, nem vált USB-C-re. Ez persze nem meglepő, de legalább a csatlakozó sebessége az USB 2.0-s szintről végre USB 3.0-s tempóra emelkedik – de csak a Pro modelleknél. Így az iPhone 14 Pro modellek zsinóros adatátvitele 480 Mbps-ról 5 Gbps-ra emelkedne – írja az Origo.

Az USB 3.0-s sebesség tehát nem egyenlő az USB-C porttal, ugyanakkor az is tény, hogy az Apple számára sok extra bevételt hoz a Lightning szabvány és az erre építő cégek termékei, licencdíjai.

Így továbbra is kérdés marad, hogy ez Európai Unió rá tudja-ee kényszeríteni végül az Apple-re az európai modellek esetében az USB-C port használatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Kéthavi mélypontról fordult az OTP

Kéthavi mélypontról fordult az OTP

Ázsiában felemás hangulatban telt ma reggel a kereskedés, ezt követően Európában is folytatódik az esés a tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában pedig kisebb pluszban indulhat a nap. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van a BUX és az OTP is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×