INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

apple

hacker

iphone

informatika

The new Apple iPhone 13 is debuted during the California Streaming virtual product launch in Louisville, Kentucky, U.S., on Tuesday, Sept. 14, 2021. The Cupertino, California-based technology giant has been readying four new iPhones, as well as Apple Watches with larger screens. Photographer: Jonathan Cherry/Bloomberg via Getty Images

Milliókat kaszált a fiatal az Apple-rendszer meghackeléséért

Infostart

Maga mutatta be - már nem először - az Apple-eszközök sebezhetőségét.

Egy amerikai informatikushallgató, bizonyos Ryan Pickren a Georgiai Egyetemről már többedszer hackelte meg az Apple számítógépét, amiért viszont bőkezűen megjutalmazták - írja a HVG. A pénz valójában az Apple "vérdíja" volt saját hiányosságaira.

A rendszerluk felfedezésért 32 millió forintnyi dollár ütötte a markát.

A hallgató egy blogra töltötte fel a hackelés folyamatát, az iCloud Sharing (felhőszolgáltatás) és a Safari 15 böngészővel kapcsolatos problémák kihasználását. Bár a hiba helyzetfüggőnek tűnik, mindössze egy sebezhetőségre van szükség ahhoz, hogy egy hacker átvehesse az irányítást az eszköz felett. A hackelhetőség lényege, hogy egy felhőben tárolt fájl egy engedély megadása után már bármikor cserélhető, így egy egyszerű képet akár vírusfájlra is ki lehet cserélni. Pickren a fájltípusokat változtatta "csak" meg, és teljes hozzáférést kapott egy másik felhasználó Mac-jéhez.

"A hiba teljes hozzáférést biztosít a támadónak az áldozat által valaha meglátogatott összes webhelyhez.

Ez azt jelenti, hogy az összes webalapú fiók, többek között az iCloud-, a PayPal-, a Facebook- és a Gmail-fiók is feltörhető" – írja Pickren.

Pickren még júliusban jelentette a hibát, és az Apple javította is a tavaly október 25-én megjelent MacOS Monterey 12.0.1-ben.

A jutalom az eddigi legmagasabb, amit az Apple ilyen ügyben kifizetett.

Pickrennek 2019-ben az iPhone kameráját és mikrofonját sikerült feltörnie, az a felfedezés 24 millió forintnyi dollárt ért.

Nyitókép: Bloomberg/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018