eur:
394.45
usd:
370.12
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, a Comirnaty-vakcinák fecskendőkbe töltve a nagykállói Sántha Kálmán szakkórház oltópontján 2021. november 29-én. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Még februárban engedélyezhetik az 5 év alattiak Covid-oltását

A Pfizer-Biontech beadta az amerikai hatóságnak a legkisebbeknek kifejlesztett vakcina engedélyezési kérelmét.

A Pfizer-Biontech kedden elkezdte benyújtani a szükséges dokumentációt az öt év alatti gyerekek oltásának sürgősségi engedélyezéséhez az amerikai gyógyszerhatósághoz (Food and Drug Administration – FDA) – írja a Reuters. A hivatalos engedély még február folyamán várható.

Az engedélykérelem egyelőre két dózisra szól, miközben Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója korábban azt nyilatkozta, hogy ebben a korosztályban a vakcinából három adagra lesz szükség a megfelelő védettséghez, de hozzátette, legalább elkezdhető a védelem kialakítása a legfiatalabbaknál is.

Jelenleg az oltóanyag 3 mikrogrammos dózisát tesztelik a legkisebbek körében, míg az 5-11 éveseknél 10 mikrogrammos dózis, a 12 éves és idősebb korosztálynál 30 mikrogrammos dózissal, a felnőtteknél pedig 50 mikrogrammos adaggal oltanak.

Az már korábban kiderült, hogy Pfizer vakcinája ugyanolyan biztonságos a legkisebbek számára, mint a nagyobbaknak és a felnőtteknek, mivel a 6 hónapos és 2 éves kor közötti gyermekek megfelelő immunválaszt adtak a 3 mikrogrammos dózisra. A 2–5 évesek korosztályában azonban nem váltotta ki azt az immunválaszt a vakcina, mint amit a nagyobbnál tapasztaltak a klinikai kísérleteknél. A gyógyszergyártó januárban azt remélte, a második oltás után nyolc héttel beadott harmadik adag vakcina rendezi majd ezt a helyzetet.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×