eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Rear view of boy with computer
Nyitókép: Isabel Pavia/Getty Images

Már egészen fiatalok is „szórakoznak” a kibertámadással

Egyre nagyobb problémát jelent a hatóságoknak, hogy már annyira egyszerű túlterheléses támadást indítani az interneten, hogy általános iskolások is elkezdtek ezzel szórakozni. A brit kiberbűnözéssel foglalkozó rendőrök már kilencéves fiatalokat is célba vesznek, hogy megpróbálják lebeszélni őket arról, hogy ilyesmivel kezdjenek el foglalkozni.

A brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) új kezdeményezést indított, aminek a célja, hogy a fiatalokat felvilágosítsa a DDoS-támadások indításának következményeiről. A szervezet vizsgálata ugyanis feltárta, hogy az iskolai hálózatok és weboldalak ellen indított elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások száma 2019-ről 2020-ra több mint kétszeresére nőtt.

A hatóság kibervédelmi osztálya (NCCU) szerint a támadók közül sokan középiskolások voltak, de akadtak mindössze kilenc évesek is. Az egyik elmélet szerint a fiatalok úgy tanulhatják ki a kibertámadások indítását, hogy először online játékokkal játszanak, majd modok, hackek, sőt távoli hozzáférést biztosító trójaiak telepítésével támadják meg a játékostársaikat – idézi a Napi.hu a Bitdefendert.

A brit rendőrség ezért kampányt kezdett, mely során a diákokat a Cyber Choices weboldalra igyekszik irányítani, amely tájékoztatást nyújt a számítógépes visszaélésekről szóló törvényről és a számítógépes bűncselekményekkel kapcsolatos törvények megszegésének következményeiről.

Az akció célja az is, hogy a kiberbűnözést esetleg fontolgató fiatalokra is hatással legyen, hogy motiváltnak érezzék magukat arra, hogy technikai képességeiket a technológiai, játék- vagy kiberbiztonsági iparágakban egy etikus karrierben kamatoztassák.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×