eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Small girl and her teacher wearing protective face masks while talking about exam papers curing a class at elementary school.
Nyitókép: Drazen Zigic/Getty Images

Ezért lesz fontos a most olthatóvá vált gyerekek vakcinázása

Az 5-14 éves korosztályba tartozó gyermekeknél a legmagasabb a bejelentett koronavírusos fertőzések aránya Európában.

Hans Kluge, az európai WHO-iroda vezetője hozta nyilvánosságra a meglepő adatot, hozzátéve azt is, hogy a kötelező oltás csak az utolsó lépés lehet, illetve azt is kiemelte, hogy a mostani hullámban tapasztalható halálozási arányok messze elmaradnak a korábbiakétól.

Kiemelte, hogy a delta variáns jelenti még mindig a valódi veszélyt a régióban, az omikront eddig 21 ország 432 megerősített eseténél tudták csak kimutatni.

A deltával kapcsolatosan fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a variánsról ismert tény, miszerint az oltások erős védelmet nyújtanak vele szemben mind súlyos megbetegedések, mind halálozás terén. Az omikronnal kapcsolatos nyilatkozatok előtt még ő is vár a kutatások eredményeire, írja a MedicalXpress.

A vírus a gyermekek közti terjedése kapcsán azt mondta: a gyorsan terjedő megbetegedéstől a gyermekeket és az iskolákat egyaránt meg kell védeni.

Elmondása szerint egyes országokban két-háromszorosa a koronavírus előfordulása ebben a korcsoportban annak, amint lakossági átlagban tapasztalni lehet.

A gyerekeknél általában enyhébb a fertőzés lefolyása, mint a felnőttek esetében, de ettől még nem szabad elsiklani a tények fölött.

"A téli szünet közeledtével azt is tudomásul kell vennünk, hogy a gyerekek otthon megfertőzhetik szüleiket és nagyszüleiket, és amennyiben ők oltatlanok, akkor tízszer nagyobb a kockázata annak, hogy súlyosan megbetegszenek, kórházba kerülnek vagy meghalnak. Az egészségügyi kockázatok túlmutatnak magukon a gyermekeken" - mondta el Koppenhágában.

A WHO európai régiója hetek óta a világjárvány globális epicentruma, az ENSZ egészségügyi ügynökség múlt héten kiadott heti járványügyi jelentése szerint a megbetegedések 70 százalékát és a halálesetek 61 százalékát itt jegyzik fel jelenleg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×