eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Twitter

Itt vannak az Apple újdonságai, megérkezett a nyomkövető

A megszokottnál pár héttel későbbre csúszott az Apple tavaszi termékbemutatója, van új iMac, frissült az iPad Pro és az Apple TV, illetve megérkezett az AirTag nyomkövető.

A tavaszi eseményén a kisebb súlyú termékeket mutatja be az Apple, az idei tavasz legnagyobb újdonsága 24 hüvelykes iMac, amely a korábbi, 21,5-es modellek helyét veszi át. Az asztali számítógép formatervét teljesen újrarajzolták, és a tavaly ősszel leleplezett saját M1 processzor került bele – írja a hwsw.hu.

A számítógép háza minden korábbinál kisebb lett, ennek ellenére az új processzorral sokkal gyorsabb, mint elődei. A kijelzőpanel nemcsak képátló, hanem felbontás szempontjából is újdonságot jelent, utóbbi értéke ugyanis 4480x2520. A gépbe hat hangszóró került, ami a korábbinál lényegesen jobb hangzást eredményez. Az Apple legújabb asztali PC-i a vállalat elmúlt években mutatott színkavalkádjának megfelelően összesen hét különböző árnyalatban lesz rendelhető április 30-tól.

Szerényebb változásokat hozott az iPad Pro 2021-es kiadása. Megújult az immár mini-LED típusú kijelző, amely alatt az iPad Próban is az M1-es processzor dolgozik. Emellett a friss iPad Pro már 5G modemmel is rendelhető.

A bemutató másik érdekességét az AirTag nyomkövető adta. Egyszerű, ám hasznos termékről van szó, mely a milliárdos eszközszámú Find My network tagjaként felteszi a térképre a ráaggatott különféle tárgyakat, például egy kulcscsomót. Az AirTagnek nincs közvetlen hálózati csatlakozása, az apró, cserélhető gombelemmel működő termék a környezetében lévő Apple eszközöket, illetve azok Bluetooth LE kapcsolatát használja átjáróként pozíciójának meghatározására, illetve annak továbbításához. Az érme formájú, 32 milliméter átmérőjű eszköz a hozzá vezető pontos irányt, illetve távolságot is képes megmutatni. Az Apple szerint a termék nagyjából egy évet bír egyetlen elemmel, amit szükség esetén a felhasználó maga cserélhet ki.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×