eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Morgantown, WV - 12 May 2021: Apple AirTag device being held in senior causasian hand above iPhone mini smartphone
Nyitókép: BackyardProduction/Getty Images

Az autótolvajok kedvenc eszköze lett az Apple újdonsága

Nem csak a saját eszközeink nyomon követésére alkalmas az AirTag.

Az Apple nemrégiben dobta piacra az AirTaget, egy kis érmécskét, amellyel az iPhone-felhasználók könnyen megtalálják az elvesztett, elfelejtett kulcscsomókat, távirányítókat, mindennapos tárgyakat. A tolvajok az AirTag megjelenése óta magasabb fokozatba kapcsoltak, Kanadában például drága autók követéséhez és ellopásához használják – írja az Origo.

Ontario térségében különösen elterjedt az a módszer, amely szerint a bűnözők nyilvános helyeken néznek ki maguknak autókat, az AirTaget elrejtik a járművön, például a vonóhorog csatlakozójába. Ezután kivárják, hol parkol éjszaka a jármű, majd a kulcsot kiváltó technikai eszközöket alkalmazva ellopják.

Az Apple elvileg értesíti az iPhone-felhasználókat az ismeretlen AirTagek közelségéről, de egyrészt nem mindenki iPhone-t használ, másrészt sok áldozat vagy nem kapja meg az értesítéseket, vagy figyelmen kívül hagyja. Szakértők szerint elképesztően sok bűncselekményhez használják már az Apple AirTageket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×