eur:
393.94
usd:
369.22
bux:
65720.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Elhunyt Balázs Róbert európai hírű neurobiológus

1956-ban ismert kutatóként hagyta el Magyarországot, Amerikát is megjárta, de Londonban csinált karriert. 96 éves volt.

Londonban 96 éves korában elhunyt a Brit Orvostudományi Tanács Neurobiológiai Intézetének nyugalmazott igazgatója, Balázs Róbert.

1956-ban már ismert kutatóként, kandidátusként érkezett Angliába feleségével, az ismert portrékarikaturistával, Edmával. Rockefeller-ösztöndíjasként Cardiffban és Londonban lett tudományos intézetek vezető munkatársa, majd tanárának hívta meg a Kaliforniai Egyetem.

1966-ban tért vissza Amerikából, 1977-ben nevezték ki a Neurobiológiai Intézet élére. Nyugdíjazása után a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvosegyetem vendégtanára volt, idős korára is aktív. Nem adta meg magát az évek múlásának, rendszeresen túrázott és folytatta agykutatásait.

Szeptember végén otthonában elesett, csipőtörést szenevdett, de a kórházban, nagy fájdalmak közepette sem szűnt meg éreklődése a szakmája és a világ iránt, ágyához kérte az Encounter folyóirat új számait. Állapota sajnos erősen romlott, családja tudatta, hogy október 23-án meghalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×