eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fülöp-szigeteki asszonytól vesznek vizsgálati mintát a manilai Santa Ana kórházban 2020. április 14-én. A délkelet-ázsiai szigetországban széles körű tesztelés kezdődőtt ezen a napon a koronavírus-járvány elleni védekezésül. A Fülöp-szigeteken 5223 regisztrált koronavírusos fertőzöttet tartanak nyilván, a halálesetek száma 335-re nőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Negatív PCR-tesztnél is lehet valaki fertőzött - itt a bizonyíték

Meglehet, hogy ki kell egészíteni a rutinteszteket.

A Bázeli Egyetemi Kórház egy betegének bőrbiopsziájából mutatták ki a koronavírus-fertőzést, miközben negatívnak bizonyult mind az orrgaratból vett kenet, mind pedig az antitest-teszt. A The Lancet című orvostudományi folyóiratban bemutatott tanulmány szerzői szerint az eset azt mutatja, hogy nem hibátlanok a koronavírust szűrő tesztek.

A beteg egy 81 éves nő volt, akit magas lázzal szállítottak kórházba, és tünetei alapján felvételekor azonnal szűrték koronavírus-fertőzésre. A magas láz mellett a nő egy jellegzetes bőrbetegség tüneteit mutatta - közölte pénteken a kórház.

A orrgarat kenet negatívnak bizonyult koronavírusra. A gyulladt bőrből vett biopszia azonban viszonylag kevés koronavírus-mennyiséget mutatott ki. Hat héttel később antitestre is szűrték a beteget, az azonban negatívnak bizonyult.

Elisabeth Roider, a kórház bőrgyógyászatának orvosa "fontosnak" nevezte az esetet, amely alátámasztja azt, hogy a koronavírustesztek nem hibátlanok, és ki kell egészíteni a rutinteszteket a bőrbiopszia-minták vizsgálatával, ami segíthet fényt deríteni a Covid-19 betegség ténylegesen fennálló gyakoriságára a lakosságban.

Az eset azt a vélekedést is megerősíti, hogy nem minden Covid-19-betegnél alakulnak ki antitestek, és további tanulmányok szükségesek annak megértésére, hogy mikor alakul ki immunitás a Covid-19-betegek esetében, ami létfontosságú a vakcinafejlesztési erőfeszítések sikere és a nyájimmunitás koncepciója érdekében - írták a szerzők a tanulmányban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×