eur:
393.76
usd:
368.81
bux:
65979.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kirakják "portékájukat" a szakképző intézmények

Tanulj SzakMÁt! mottóval pályaorientációs és szakképzési börzét rendeznek március 5-én, kedden Budapesten, a MOM Sport és Uszoda Központban. 

A negyedik alkalommal, a Budapest Főváros Kormányhivatala által meghirdetett rendezvény célja, hogy segítse a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjait, továbbá a regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresőket a pályaválasztásban.

A börzén a főváros 5 szakképzési centrumának 62 szakképzési intézménye, további 10 nem állami fenntartású szakképző iskola, 20 munkáltató partner és szakmai szervezet vesz részt kiállítóként, több mint 66 szakirányban elérhető felnőttképzési ajánlattal.

A pályaorientációs és szakképzési börzére az idén is egész napos színpadi programmal készülnek a szervezők. Délelőtt a "sikerszakmák sikeres mesterei" témában Hajas László mesterfodrász, Dévényi Kathy sminkmester, Bede Róbert sztárséf, Deniz előadóművész, rapper, Kisó rádiós műsorvezető, Kricky olimpiai bajnok cukrász és Szujó Zoltán sportriporter mesél pályaválasztása, szakmaválasztása történetéről és a sikerhez vezető útról. A délutáni program panelbeszélgetésekből áll, amelyeken különböző megközelítésekből mutatják be a szakképzés lehetőségeit.

A rendezvényre a szülőket és a pedagógusokat is várják, akik a börzén szerzett információk birtokában segíteni tudják a fiatalokat pályaválasztási döntésükben.

A börzén az intézmények önálló standokon szórólapokkal, képzési tájékoztatókkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és személyes információnyújtással várják az érdeklődőket.

A rendezvény 9 órától 16 óráig előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen látogatható.

A Tanulj SzakMÁt! Facebook-oldalán (www.facebook.com/szakmazz) nemcsak a rendezvényről találhatók naprakész információk, hanem számos, a pályaválasztást segítő tartalom is elérhető, további információk a www.szakmazzbudapest.hu oldalon olvashatók.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×