INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

nyelv

nyelvtanulás

magyar

Már megint bántják a magyart

InfoRádió

Kimondták: a magyar nyelv az egyik legnehezebb a világon.

Öt nehézségi kategóriába sorolja a világ nyelveit az amerikai kormány külföldi ügyekkel kapcsolatos képzéseit végző legnagyobb beszállítója, a Foreign Service Insitute (FSI).

Az osztályozás nem tudományos, hanem kifejezetten pragmatikus szempontok alapján történik: az intézet, amely többek között a külföldi országokba delegált amerikai diplomaták nyelvi képzését végzi, egyszerűen csak azt veszi figyelembe, hogy mennyi idejükbe kerül amerikai tanítványainak megtanulni egy-egy idegen nyelvet - írja a Qubit.

Az 1. kategóriába az FSI egyrészt az északi germán (skandináv) nyelveket sorolja – ide tartozik a dán, a norvég és a svéd –; illetve az újlatin nyelvek, mint a francia, az olasz, a spanyol és a portugál. Ezeket egy amerikai anyanyelvű tanuló az FSI szerint nagyjából fél év alatt, 23-24 hetes, illetve 575-600 órányi tanulással el tudja sajátítani.

A 2. kategóriás nyelvek közé került a német, amit 30 hétig, illetve 750 óráig kell tanulási egy amerikainak. A 3. kategórába tartozik a maláj, indonéz és a szuahéli 36 héttel.

A 4. kategóriába 42 nyelvet sorol az FSI, az albántól a törökön át a zulu nyelvig – ezeket 44 hétig, nettó 1100 órán át kell tanulni ahhoz, hogy az ember elmondhassa magáról, beszéli őket. Ide tartoznak a szláv nyelvek, mint az orosz, a szerb, a szlovák vagy a szlovén, illetve az olyan egzotikumok, mint a khmer, a tagalog vagy az örmény. A negyedik kategóriában elkülönítettek 6 olyan nyelvet, melyet egy évig is tanulniuk kell az amerikainak, hogy azt mondják, hogy beszélnek rajta. Ebbe a kategóriába tartozik a magyar nyelv is a az észt, a finn, a grúz, a mongol, és a vietnami is.

Az 5. kategóriába tartoznak a legnehezebb nyelvek, amelyeket akár két évig is tanulni kell, ebbe a kategóriába tartozik az arab, a kantoni, a mandarin, a japán és a koreai.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018