eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Így állítható meg az influenzavírus

Felgyorsítja és megállítja az influenzavírus terjedését az úgynevezett neuraminidáz-gátlók csoportjába tartozó gyógyszer. Ez azonban csak akkor hatékony, ha a beteg az influenza tünet megjelenésekor azonnal elkezdi szedni a tablettát.

A neuraminidáz-gátló megfelelő gyógyszercsoport az influenzavírus által okozott megbetegedésekre. A tablettákat a megbetegedés kezdetekor rögtön el kell kezdeni szedni, mert, ha csak az első tünetek megjelenése után 48 órával veszik be a készítményeket, azok már nem hatnak - mondta az InfoRádiónak az ÁNTSZ járványügyi főosztályának vezetője.

Ócsai Lajos közölte: ez a fajta gyógyszer a vírusnak a sejtbe való bejutását akadályozza meg, így az nem tud szaporodni. A neuraminidáz-gátlók enyhítik a betegség lefolyását - tette hozzá.

A főosztályvezető emlékeztetett, hogy az influenzaszerű megbetegedés ellen nem hat ez a gyógyszer.

Ócsai Lajos azt javasolta, hogy a vitaminban és ásványi anyagokban gazdag étrend legyen a mindennapok része, mert a megbetegedés után ezek már keves segítenek. A fehérje fogyasztása a hámréteg regenerálódáshoz szükséges, míg a C-vitamin a sejtfal és erek áteresztőképességét befolyásolja - tette hozzá.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×