eur:
389.5
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elhunyt Fehér János professzor

Életének 78. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Fehér János májkutató, professzor emeritus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

Temetése június 4-én, pénteken délután 3 órakor lesz szülőfalujában, Győrújbaráton - értesítette a család az MTI-t hétfőn.

Fehér János több évtizedes kutató tevékenysége során a pusztító szabadgyökök lekötésével foglalkozott, a szabadgyök-elmélet ismert képviselőjének számított. Tudományos munkássága eredményeként a világon elsőként ő és kutatócsoportja tudta dokumentálhatóan kimutatni a korai szifiliszes hepatitisz kórokozóját élő emberi májszövetben.

A professzor igazgatta a Semmelweis Egyetem II-es számú Belgyógyászati Klinikáját, és nyugdíjasként is gyógyított az intézményben. A betegeket még halála napján, múlt pénteken is fogadta.

Sokoldalú tevékenységéhez tartozott az Orvosi Hetilap főszerkesztői teendőinek ellátása is.

Mindvégig szoros kapcsolatot tartott fenn szülőfalujával, amely díszpolgárává választotta.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×