eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új rektor a Debreceni Egyetemen

Fábián István vegyészprofesszor lesz július 1-től a Debreceni Egyetem (DE) új rektora; a tudományegyetemi karok eddigi elnökét 90 százalékos szavazati aránnyal választotta meg csütörtöki ülésén a DE szenátusa.

Fésüs László akadémikus, jelenlegi rektor mandátuma június 30-án jár le, ő nem indult újra a posztért.

A rektori pályázatot ketten adták be: Fábián István mellett Pethő Attila professzor, az informatikai kar dékánja, ő azonban csütörtökön visszalépett a jelöléstől.

A rektorválasztáson a 74 tagú szenátusból 67-en voltak jelen, közülük 60-an szavaztak Fábián Istvánra.

A DE gazdaságilag stabil, az egyik legjobban gazdálkodó egyetem az országban, ennek megőrzése az egyik legfontosabb feladatom - mondta a megválasztott rektor az MTI-nek.

Fábián István rektorként a minőségi képzés fejlesztését kívánja előtérbe helyezni, nagy hangsúlyt helyez a doktori iskolákra, a kutató egyetemi státuszra, s fontosnak tartja a külföldi hallgatói létszám növelését.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×