eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A választási eredmény befolyásolja a hormonokat

Egy amerikai kutatócsoport vizsgálatából kiderült, hogy a tavaly novemberi amerikai elnökválasztás eredménye jelentősen befolyásolta a férfiak tesztoszteronszintjét, attól függően, melyik jelöltre adták le a voksukat.

A tavaly novemberi amerikai elnökválasztás estéjén azoknak a fiatal férfiaknak, akik a vesztes jelöltekre, vagyis a republikánus John McCainre vagy a liberális Robert Barr-ra szavaztak, drasztikusan lecsökkent a tesztoszteron szintje - állítja a Duke Egyetem ideggyógyásza, Kevin LaBar, aki a Michigani Egyetemen dolgozó kollégáival azt vizsgálta, a választási eredménynek milyen hatásai vannak a hormonokra.

Kutatásukból kiderült: azoknak, akik a győztes Barack Obamára szavaztak, az eredmény nyilvánosságra kerülése után is stabil volt a tesztoszteronszintjük.

A szakértők kiemelték, hogy a vizsgálatban résztvevőknél átlagos estéken enyhe tesztoszteronszint-csökkenés volt megfigyelhető, de az elnökválasztás estéjén, az eredmény nyilvánosságra kerülése után más volt a helyzet: az Obama-szavazók hormonszintje nem esett, ahogy az normál esetben szokott, a McCain- és Barr-szavazóknál azonban a vártnál jobban lecsökkent a tesztoszteron mennyisége.

"Ez egy elég ütős eredmény, ami azt mutatja, hogy a szavazókat fiziológiailag befolyásolja, hogy jelöltjük nyer vagy veszít a választáson" - hangsúlyozta Kevin LaBar.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×