A montreali McGill Egyetem munkatársai közel 3600, 35 és 70 év között férfit vizsgáltak, és a megállapítások szerint nagyobb eséllyel lesznek rákosok azok, akik naponta legalább egyszer fogyasztanak alkoholt, mint azok, akik csak alkalmanként vagy egyáltalán nem isznak.
A kutatás szerint a máj-, prosztata-, tüdő-, nyelőcső-, vastagbél-, hasnyálmirigy- és gyomorrák kialakulásának kockázatát növeli a sör és a röviditalok fogyasztása.
A montreali egyetem munkatársai arra is kitérnek, hogy minél több alkoholt iszik valaki, annál nagyobb a daganatos betegség kifejlődésének lehetősége, valamint az is befolyásoló tényező lehet, hogy hány éve iszik napi rendszerességgel valaki. Andrea Benedetti kutató elmondta: az eredmények szerint azok vannak a legveszélyeztetettebb helyzetben, akik régóta és minden nap fogyasztanak alkoholt.
Korábbi kutatások szerint a mérsékelt és kulturált alkoholfogyasztás egészséges lehet, de a mostani eredmények ezt cáfolták.
Nem használt a sokkoló a késes tinédzser ellen, agyonlőtték