eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Minden tizedik fiatal számára értelmetlen az élet

Értelmetlen az élet minden tizedik 16 és 25 év közötti fiatal számára - derült ki egy nagy-britanniai felmérésből. A már végzett, de munkanélküli fiatalok kétszer annyira vannak kitéve a depresszió és kilátástalanság veszélyének, mint még tanuló vagy dolgozó társaik. A boldogság legfőbb forrása pedig a család és a barátok.

Tízből egy fiatal felnőtt számára nem éri meg leélni az életet, az élet nem jelent semmit egy ma közzétett felmérés szerint. A 16 és 25 év közötti angol fiatalok körében készült felmérés megállapította: jelentős különbség van abban, hogy a tanulmányaikat folytatók, a továbbképzésen résztvevők és a munkanélküliek közt mekkora azok aránya, akik nem látják értelmét az életnek.

A kétezer megkérdezett negyede depressziós és boldogtalan volt. Felük mondta, hogy rendszeresen stressz gyötri őket, és sokuknak nincs kivel beszélni a problémájukról.

A legtöbb fiatal számára a család a boldogság forrása, de gyakran épp ezen a ponton vannak problémáik, nem kapnak megfelelő támogatást.

A tanulmány szerint azok a fiatalok, akik elhagyták az iskolát, de nincs munkájuk vagy nem járnak továbbképzésre, kétszer akkora valószínűséggel érzik úgy, hogy céltalan az életük.

A családdal és a barátokkal való kapcsolat a boldogságérzés kulcsmozzanata, habár az egészség, a pénz és a munka sem utolsó szempont. A tanulmány szerint fiatalok ezreinek azonnal segítségre, támogatásra van szüksége. A mélypontot elérő fiataloknak fogalmuk sincs, hova fordulhatnának segítségért.

Mint Ross Hendry, a Cselekvés a Gyermekekért nevű brit civil szervezet munkatársa mondja, a felmérés eredményeivel kezdeni kell valamit, különben hagyunk egy generációt depresszióban, elfojtott indulatokkal felnőni, ami további mentális bajokhoz vezethet. A fiatalok ugyanis gyakran frusztráltak, zavarodottak és hamis az önképük, ha nem lehetnek a társadalom hasznos tagjai.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×