eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Vízen járni tanulnak a vadon élő delfinek - képpel

Vízen járni tanítja társait egy delfin a nyugat-ausztrál partoknál. Billie, a nőstény még húsz éve töltött rövid időt egy delfináriumban, ahol betegségeit kezelték, ott tanulhatta el a többiektől, hogyan kell farokkal a vízen járni. A tudósok szerint a Port River-i partoknál kialakulóban van egy "vízen járó kultúra" a delfinek közt.

Vízen járni tanítja egy vadon élő nőstény delfin a társait nem messze az ausztráliai Adelaide tengerpartjától. Billie húsz évvel ezelőtt töltött pár napot egy delfináriumban, ahol betegségét kezelték, talán ott tanulhatta el, hogyan kell farokkal a vízen járni.

A csapatot tudósok figyelik, azt mondják, a fenti magyarázaton kívül semmi mást nem találtak, amivel magyarázni lehetne a delfinek különös viselkedését.

Billie-t egyébként nem tanították semmire a delfináriumban, így csupán magától leshette el a vízen járás tudományát. A tudósok szerint azt, hogy a többiek mindezt eltanulják társuktól, aki pedig megmutatja nekik tudományát, akár "kulturális viselkedésnek" is vízen járó kultúra".

A nyugat-ausztráliai partoknál élő delfinek egyébként arra is meg szokták tanítani kicsinyeiket, hogy tengeri szivacsokat használjanak az élelem összegyűjtésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×