eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

A hatékony és olcsó rákgyógyszer ígérete

Egy új gyógyszer segítségével kigyógyult a rákból néhány beteg. A szer az immunrendszert erősíti, és a készítmény segítségével a szervezet maga küzdi le a kórt. A kezelés hatása hosszú távon is megmarad, legalábbis eddig senkinél nem újult ki a betegség.

Harmincnyolc leukémiás betegből négy teljesen felgyógyult a rákból, másik ötnél pedig a daganatok fele eltűnt egy új gyógyszernek köszönhetően. A kísérleteket leukémiásokon végezték, de úgy vélik, hogy a készítmény más típusú rákbetegségben szenvedőkön is segíthet.

A gyógyszer, amely olcsóbb lehet a jelenlegi terápiáknál, a szervezet immunrendszerét erősíti meg, hogy az maga küzdje le a kórt. Ráadásul az eredmények hosszú távon is megmaradnak, a rák eddig nem újult ki egyik betegnél sem.

Szintén idén jelentették be doktorok: meggyógyult egy előrehaladott bőrrákban szenvedő beteg két évvel azután, hogy saját immunsejtjeivel injekciózták be, habár ez nem ugyanaz az eljárás volt, mint a fentebb taglalt. Ugyanakkor arra is figyelmeztettek, hogy az eljárás rendkívül drága. A kutatások előrehaladtával azonban csökkenhet a kezelés ára.

A most tesztelt gyógyszert a marylandi Bethesdában található Micromet cég fejlesztette ki, és a németországi Würzburg egyetemén tesztelték.

A szer szedése olyan mellékhatásokkal járhat, mint megfázás és láz, esetenként zavarodottság és remegés, de ezeket némi kezeléssel meg lehet szüntetni.

A következő kutatások azt vizsgálják meg, hogy milyen hatással van a gyógyszer a rák más formájában szenvedőkre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×