eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Függőágyban alszanak a kolumbiai koraszülöttek

Függőágyba teszik a koraszülött gyerekeket egy kolumbiai kórházban. A szakértők szerint ez a módszer könnyebbé teszi a lélegzést a kicsik számára.

Speciális tervezésű függőágyakban fekszenek a kolumbiai Cartagena kórházának inkubátoraiban a koraszülött csecsemők. Az orvosok szerint ez lehetővé teszi, hogy a kicsik könnyebben lélegezzenek.

A szakorvosok arra kerestek megoldást, hogyan lehet a csöppségeket a hátukon tartani, erre pedig éppen megfelelő volt a függőágy, amelyben a babák nem tudnak forgolódni.

"Így a gyerekek tovább alszanak, ez pedig segít a növekedésben és a fejlődésben" - magyarázta a módszer egyik ötletgazdája, Freddy Rodriguez, aki azt is elmondta, hogy eddig már több tucat csecsemőt kezeltek így.

A gyermekorvos szerint a függőágyas megoldás csökkenti az átmeneti légzéskimaradás esélyét, pedig ez gyakori a koraszülött kicsiknél, akik nem tökéletesen fejlett tüdővel jönnek a világra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×