eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Egyelőre nincsen remény

Az ENSZ jelentése szerint egyelőre reménytelen az a törekvés, hogy megfordítsuk a legsúlyosabb kockázattal járó környezeti folyamatokat. Az emberiség jelenleg 30 százalékkal több környezeti erőforrást használ fel, mint amennyit a bolygó újra tud termelni.

Egyelőre nincs remény a legsúlyosabb kockázattal járó környezeti folyamatok megfordítására - derül ki az ENSZ Globális környezeti kitekintés című, most elkészült jelentéséből, amelyet a Népszabadság közöl. A 400 tudós által készített, ötévente nyilvánosságra hozott dokumentum szerint az emberiség jelenleg 30 százalékkal több környezeti erőforrást használ fel, mint amennyit a bolygó újra tud termelni. Egy ma élő ember ökológiai lábnyoma (vagyis az egy év alatt általa elhasznált környezeti erőforrások "megtermeléséhez" szükséges terület) csaknem 22 hektár, ugyanakkor egy-egy földlakóra mindössze 15,7 hektárnyi terület jut. Vagyis az emberiség tartós ellátásához - a mostani életszínvonalon - a jelenleginél harmadnyival nagyobb bolygóra lenne szükség, ami nyilvánvaló képtelenség. Hogy hányan élnek olyan életszínvonalon, ami környezeti szempontból fenntarthatatlan? - kiderül a Népszabadságból.

A Magyar Nemzet úgy tudja: papíron ismét eladták az FKGP fővárosi, Belgrád rakparti székházát. Az ügyletet lebonyolító Hegedűs Péter - aki jelenleg a párt képviselője - kevéssel 1,3 milliárd forint felett értékesítette a 3800 négyzetméteres épületet, amely az ingatlanfejlesztők álma: teljes dunai panoráma, szemben a Gellért-hegy. Az egymást váltogató pártelnökök, a bírósági perek tucatjai átláthatatlanná teszik az FKGP körüli eseményeket. Az irodákból, üdülőkből, ingóságokból álló, sokmilliárdos kisgazdavagyon azonban nagy kísértést jelent, az ügy előzményeiről a napilap számol be.

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet kedden levelet küldött Sólyom László köztársasági elnöknek, szerintük ugyanis alkotmányellenes a parlamentben hétfőn elfogadott Ptk-módosítás, ami szankcionálja a gyűlöletbeszédet - számol be róla az Index. Azt akarják, hogy az államfő az Alkotmánybírósághoz forduljon normakontrollért.

A Fővárosi Önkormányzat kedden tette közzé a Schöpf-Mérei Ágost és Anyavédelmi Központot működtető Kht. üzletrészeit értékesítő nyilvános pályázati felhívását - számol be róla Napi Gazdaság. A pályázatokat november 30-ig lehet benyújtani, pontos feltételeiről a napilapban olvashatnak.

Az egy főre jutó hazai biztosítási kiadás még mindig töredéke a nyugat-európainak: nálunk évente nagyjából 300 euró, szemben a fejlettebb országok 2000 eurós átlagával - mutat rá a pénzügyi felügyelet által készített tanulmány, amelyről a Világgazdaság ír. A jövőt illetően nem biztató, hogy a szerződésszámokat tekintve stagnált a szektor az idei első fél évben, az összes díjbevétel növekedése lassult, és a korábbiaknál szűkösebb jövedelmi viszonyok mellett 2007-ben számottevően csökkent a gazdaság szereplőinek a biztosítási termékek iránti kereslete. Hogy mi az oka a hazai alulbiztosítottságnak? - kiderül a lapból.

Vett már plazmatévét hitelre? Kipróbálta a hitelkártya által kínált lehetőségeket, de mostanra kezdi maga alá temetni a folyamatosan görgetett és egyre csak hízó adósság? - teszi fel a kérdéseket a Pénzcentrum. Lépten-nyomon hallhatjuk a reklámokból, hogy van megoldás: olcsóbbra cserélhetjük a meglévő hiteleinket, ráadásul ezeket egybe is lehet csomagolni, hogy csak egyfelé kelljen törleszteni. A 30 másodperces kisfilmekből persze egyáltalán nem derül ki, mire kell figyelni egy ilyen pénzügyi manőver során. A gazdasági portál ezen fontos tényezőket veszi sorra összeállításában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×