eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"A krokodil olyan, mint egy bumeráng"

Ausztráliában három, honvágyban szenvedő krokodil több száz kilométert tett meg, hogy visszajusson régi otthonába.

A szakértők az állatokra nyomkövető berendezést szereltek, így sikerült felderíteni az általuk megtett utat.

Ausztráliában rendszeresen fogják be és szállítják távoli területekre azokat a sósvízi krokodilokat, amelyek a népszerű fürdőhelyek közelében tűnnek fel.

Ezt az áttelepítési gyakorlatot kérdőjelezik meg a most tapasztaltak, ugyanis kiderült: a hüllőket hazavezetik ösztöneik.

Az egyik nagy krokodilt helikopterrel vitték el lakóhelyéről, de három hét múlva - leküzdve a több mint 400 kilométeres távot - visszatért.

Olyanok, mint a bumerángok - mondta a kutatásban résztvevő egyik szakértő. A tudósok azt egyelőre még nem tudják, hogy minek köszönhetően tájékozódnak ennyire jól a hüllők.

Egy teória szerint a krokodilok - a madarakhoz hasonlóan - a szagok és a mágneses mezők alapján tudnak visszatérni lakóhelyükre.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×