eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A focizással több kalória égethető el, mint az edzőteremben

Több kalóriát égetnek el a nők, miközben futballoznak, mintha edzőteremben végeznének intenzív testmozgást - mutatta ki egy felmérés.

Az egyik legnevesebb brit sport- és táplálkozáskutató, Don MacLaren azt vizsgálta, mennyi kalóriát égetnek el a női FA-kupa döntőben részt vevő csapatok, az Arsenal és a Charlton játékosai.

Megállapításai szerint egy óra alatt 683 kalóriát égettek el a női futballisták, míg hasonló idő alatt az evezéssel vagy a kerékpározással mindössze 543 kalóriát lehet leadni. A labdarúgás közben elégetett kalóriaszám meghaladja az edzőteremben végzett mozgással leadott mennyiséget is.

A nők közel hét kilogrammot fogyhatnak, ha rendszeresen futballoznak 90 percet - derül ki a felmérésből.

"Egyre több nő fizet nagy összeget azért, hogy egyszer egy héten elmenjen jógázni, miközben a futball biztosítaná számukra mindazt a mozgást, amire szükségük van" - mondta a szakember.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×