eur:
388.56
usd:
361.55
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Adjon nevet Ön is az orrszarvúbébinek!

Szavazásra bocsátja a Fővárosi Állat- és Növénykert, hogy milyen nevet kapjon a januárban született orrszarvúbébi. Öt eredeti afrikai név közül lehet választani közel egy hónapon át. Az orrszarvú egyébként szépen fejlődik, rövidesen eléri a száz kilogrammos súlyt, és egyre többet mozog.

A nagyközönség segítségét kéri a Fővárosi Állat- és Növénykert annak eldöntésére, hogy milyen nevet kapjon a január 23-án született orrszarvúborjú.

A mesterséges megtermékenyítéssel fogant orrszarvút öt eredeti afrikai név egyikével lehet elkeresztelni - áll az intézmény közleményében.

Az állatkerti hagyományok szerint az állatkölykök olyan nevet kapnak, amelynek kezdőbetűje megegyezik anyjuk nevének kezdőbetűjével.

Mivel az anyaállatot Lulunak hívják, a választható nevek mindegyike "L" betűvel kezdődik, és valamennyi hagyományos afrikai, leánygyermekeknek való név.

A Layla név "este született"-et jelent, míg a Lina a "gyengéd" szó megfelelője hausza nyelven. A Liwaza név szuahéli nyelven "vigasz"-t, a Liziuzayani pedig "fiatal"-t jelent Malawiban. A szintén választható Lyabo jelentése "visszatért".

A nevekre az Állatkertben és az interneten lehet szavazni. A voksolás várhatóan egy hónapig tart, az intézmény ugyanis április elejére tervezi a orrszarvú névadással egybekötött bemutatását. Addig is egy plazmaképernyőn lehet megnézni, hogy mi történik az orrszarvú "gyerekszobájában".

Az orrszarvúbébi szépen fejlődik: a születése óta eltelt hat hét alatt testtömege 58-ról 96 kilogrammra nőtt, várhatóan még a héten eléri a száz kilogrammos súlyt, és egyre többet mozog.

A győztes névre szavazók között állatkerti belépőjegyeket sorsolnak majd ki, sőt, a nyertesek elnyerik a kis orrszarvú "tiszteletbeli nevelőszülője" címet is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×