eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin

Afrika jövője: polgárháborúk, éhínség és menekülők

Európa sem törvényeit, sem ellátórendszerét tekintve nincs felkészülve a klímaváltozás miatt Afrikából várhatóan meginduló menekültáradatra. Egy vezető nemzetközi szervezet, a Christian Aid tanulmányában rámutatott: az évszázad végéig 180 millió afrikai áldozata lehet az éghajlati változásoknak. Az afrikaiakra már a közeljövőben a jelenleginél is nyomorúságosabb idők várnak.

A környezeti katasztrófák sűrűsödése miatt komoly környezeti katasztrófával kell számolni - jelentette ki az InfoRádióban Melegh Attila.

A globalizációval és migrációval foglalkozó szociológus hozzátette: mindig azt gondoljuk, hogy mi védve vagyunk, de ez nem igaz.

A Christian Aid egy tanulmányban arról ír, hogy az évszázad végére akár 180 millió áldozata is lehet Afrikában az éghajlatváltozásnak.

"Szemben az összes többi kontinenssel, ahol mindenütt látszódnak pozitív jelek, Afrikáról mindenki lemondott" - jelentette ki Melegh Attila.

A szociológus szerint az ott élők többségének nagyon nyomorúságos élete lesz, a gazdasági segélyek nem működnek, állandósulni fognak a konfliktusok és a gyenge államok még gyengébbekké válnak.

Észak-Afrikából már most megindult a bevándorlás Dél-Európába. Arra kell készülni, hogy a migráció erősödni fog Afrika felől - mondta a szociológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×