INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

Beépített emberek a Testnevelési Főiskolán

Infostart

Aki az '50-es években nem akart politizálni, az többnyire sportolni kezdett - mondta Thury Gábor sportújságíró, a Vér és Aranyak című könyv társszerzője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Thury Gábor szerint meglehetősen tematizált volt a sport ebben az időszakban.

A sportújságíró úgy fogalmazott, hogy a politikai rendszer egyrészt a saját identitását próbálta igazolni a sporttal, másrészt rengeteg pénzt ölt bele.

A rendszer a sport által örömet adott az embereknek, az eredmények mellé pedig erkölcsi megbecsülés járt - hangsúlyozta Thury Gábor.

Kiemelkedő szakmai munka

Arday Attila - aki Thury Gábor és L. Pap István mellett társszerzője a Vér és Aranyak című könyvnek - azt emelte ki, hogy a Testnevelési Főiskolán fantasztikus sportélet folyt.

A sportújságíró megjegyezte: egészen 1956-ig a legnagyobb szaktekintélyek tanítottak az intézményben, és rendkívül magas színvonalú munka jellemezte a TF-et.

A többi felsőoktatási intézményhez hasonlóan a Testnevelési Főiskola is komoly politikai nyomás alatt volt, az oktatóknak meg kellett küzdeniük a rendszer beépített embereivel - tette hozzá Arday Attila.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018