eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Beépített emberek a Testnevelési Főiskolán

Aki az '50-es években nem akart politizálni, az többnyire sportolni kezdett - mondta Thury Gábor sportújságíró, a Vér és Aranyak című könyv társszerzője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Thury Gábor szerint meglehetősen tematizált volt a sport ebben az időszakban.

A sportújságíró úgy fogalmazott, hogy a politikai rendszer egyrészt a saját identitását próbálta igazolni a sporttal, másrészt rengeteg pénzt ölt bele.

A rendszer a sport által örömet adott az embereknek, az eredmények mellé pedig erkölcsi megbecsülés járt - hangsúlyozta Thury Gábor.

Kiemelkedő szakmai munka

Arday Attila - aki Thury Gábor és L. Pap István mellett társszerzője a Vér és Aranyak című könyvnek - azt emelte ki, hogy a Testnevelési Főiskolán fantasztikus sportélet folyt.

A sportújságíró megjegyezte: egészen 1956-ig a legnagyobb szaktekintélyek tanítottak az intézményben, és rendkívül magas színvonalú munka jellemezte a TF-et.

A többi felsőoktatási intézményhez hasonlóan a Testnevelési Főiskola is komoly politikai nyomás alatt volt, az oktatóknak meg kellett küzdeniük a rendszer beépített embereivel - tette hozzá Arday Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×