eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hárspataki Gábor az egyiptomi Abdelaziz Abdalla elleni mérkőzésén a férfi karatésok -75 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hárspataki Gábor bronzérmes

Hárspataki Gábor, a magyar olimpiai küldöttség meglepetésembere az azeri Rafael Agajev ellen mérkőzött a karate 75 kg-os súlycsoportjában, kümitében. Vereséget szenvedett, így harmadikként, bronzérmesként zárta a tokiói olimpiát.

A 25 éves magyar megnyerte a csoportját, miután négy ellenfele közül csak egytől kapott ki azzal, hogy az utolsó meccsét a végső pillanatban elért fejrúgással fordította meg. A döntőbe jutásért mérkőzve érme már biztos volt, ebben szakágban – ellentétben a formagyakorlattal – nem mérkőznek az elődöntők vesztesei.

Hárspatakinak 18 éves koráig Agajev volt a példaképe, most egymás ellen mérkőztek. Az első akció az azerié volt, videóztak, hárompontos akciót ítéltek a javára.

De hátra volt még 2:25 perc. 4–0 lett egy tiszta ütéssel.

1:09-nél egy adok-kapok után mindkét fél kérte a videózást, az azeri javára ítéltek, 6–0-ra vezetett.

Fogyott az idő és a remény, Hárspataki ment előre, de nem bírt az azerivel, aki 7–0-ra megnyerte az elődöntőt.

Hárspataki Gábor így is bronzérmes lett, óriási bravúrral.

„Megvoltak a pontszerzési lehetőségek, ő sajnos mindet kihasználta – értékelt a bronzérmes az elveszített elődöntő után az M4 Sportnak. – A dobása volt a fő, az szerintem nem volt pontot érő, utána már rohantam az eredmény után. Volt egy lehetőségem, az pont lehetett volna, sajnos nem kértünk rá videóbírót. Sajnálom ezt a meccset.” A bronzérem viszont így is nagyon szép eredmény.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×