eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin
Kapás Boglárka, miután 4. helyen ért célba a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 29-én. A magyar versenyző a negyedik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka: nem találom, hol lehettem volna még jobb

Az önkritikus világbajnok már részleteiben is visszanézte tokiói 200 pillangós döntőjét, amiben a saját várakozásainál mérsékeltebb helyezéssel, negyedikként végzett. Az InfoRádió kérésére kicsit vissza- és előre is pillantott.

Maradt hiányérzete, de már jobb a kedve a világbajnok Kapás Boglárkának azután, hogy alig egy hete a 200 méteres pillangóúszás tokiói olimpiai döntőjében a negyedik helyet szerezte meg.

Hazatérve az InfoRádiónak értékelt a világbajnok úszó.

"Jót tett, hogy aludtam erre párat, mert aznap nem láttam a dolgokat túl fényesen... Beszéltem a szüleimmel, a barátaimmal, és

olvastam üzeneteket, mindenki kivétel nélkül gratulált, és próbált jobb kedvre vidítani, kicsit sikerült is,

de örökre marad bennem egy kis hiányérzet" – írta le helyzetét.

Hogy a koronavírus-járvány miatt naponta kell a telefonra alkalmazásokat frissíteni, illetve teszteléshez kell járulni Tokióban, gyorsan elfogadta, mivel ez mindenkire nézve kötelező volt, "ez nem ellenem volt, hanem mindenki ellen" – ecsetelte az olimpikonok közös nehézségeit.

De hogy magán a taktikán ma már változtatna-e, arra szintén egyenesen válaszolt.

"Megmondom őszintén, hogy nem. Hogy mit ronthattam el? Nyilvánvalóan több volt bennem, de ahogy visszanézem az úszásomat apránként, nem találom meg, hogy hol volt több. Nem gondolom, hogy bátortalanul kezdtem a döntőben, és a végén is mindent kiadtam magamból" – rögzítette.

Óriási bravúrnak tartja vőlegénye, Telegdy Ádám 5. helyét 200 háton, a lelátón izgult érte.

Most, az olimpia után két teljes hónap pihenő vár rá, majd újra edzésbe áll, és részt vesz az International Swimming League (ISL) versenyein az Energy Standard csapatában, a novemberi programba csatlakozik majd.

A pihenés ideje alatt átgondolja, vállal-e még 3 évet a párizsi olimpiáig,

most úgy gondolja, hogy igen, középpontban a 200 pillangóval.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×