eur:
392.88
usd:
366.58
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A kínai Ma Long felveszi a saját arcképével ellátott ütőjét a honfitársa, Fan Csen-tung ellen játszott mérkőzésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnoksága férfi egyesének döntőjében, a Tokiói Fővárosi Sportcsarnokban 2021. július 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Kin Cseung

Esélye sem volt a házigazda ellen a magyar női asztalitenisz-csapatnak

A magyar női válogatott Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállításban játszott nyolcaddöntőt a csapatversenyben a kínaiak mögött másodikként kiemelt japánokkal. Egy-egy szettben sikerült megszorítani ez ellenfelet, de nem nyert játszmát a magyar csapat.

Három nyert szettig megy a párosok összecsapása.

Az Isikava Kasumi, Hirano Miu páros 11–7-re nyerte az első szettet Fazekas Mária és Pergel Szandra ellen. Fazekas Mária 17 év kihagyás után játszik újra olimpián. A magyar csapat egyik legjobbja, Póta Georgina sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot a csapatmérkőzésen.

A második szettet még inkább kézben tartotta az esélyesebb magyar páros, de ennek is 11–7 lett az eredménye. A következő játszmával megnyerheti első mérkőzését a japán válogatott.

A harmadik szett sokkal szorosabb, 7–7 az állás.

Fazekas szervája után 8–7 a magyar párosnak. De hamar fordítanak a japánok, két meccslabdájuk van. Az elsőt beütik:

11–8-ra nyerik a játszmát és ezzel 3–0-ra a meccset.

A második mérkőzést Madarász Dóra a vegyes párosban Tokióban már olimpiai bajnoki címet szerző Ito Mima ellen vívja.

Pillanatok alatt 11–2-re nyeri az első szettet Ito.

A második játszmában is elhúz a japán, de Madarász visszajön 10–6-ra. 11–6 vége.

Itt is három győztes játszma kell.

11–6 lett az utolsó szett is, 3–0-ra győz Ito.

2–0-ra vezet a verseny második kiemeltje.

Hiranu Miu, a világranglista tizedik helyezettje Pergel Szandra ellenfele.

Maradnak a gyors labdamenetek a második játszmára is, de ez szorosabb, 7–5-re vezet Hiranu. Csakhogy ezután nem nyer több labdamenetet Perger: 11–5 a második szett vége.

A harmadik szettben 7–9-re zárkózik Perger, időt kérnek a japánok.

11–7-re nyeri a második egyes harmadik szettjét Japán, 3–0 ez a mérkőzés is.

Japán megnyerte a párharcot, a magyar csapat búcsúzik a versenytől.

"Persze tudtuk, hogy jóval esélyesebbek és a beírásról is sejtettük, hogy ez lesz náluk a felállás - mondta az MTI-nek Madarász. – Én személy szerint az ellenfelemmel már nagyon régen játszottam, azóta új szervái vannak és még jobban játszik. Reméltük, hogy egy kis meglepetést azért tudunk okozni, de sajnos ez most nem sikerült."

"A realitás talaján maradva tudtuk, hogy itt csoda kell, vagy még annál is több a sikerhez. Azt hiszem, a lányok felszabadultan játszottak és én, bár tudom, hogy ez furcsa egy vereség után, de meg vagyok velük elégedve" – értékelt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány.

Ezzel a magyar asztaliteniszezők befejezték szereplésüket Tokióban. A hatfős küldöttségből csak Majoros Bence tudott mérkőzést nyerni, ő ment egy kört egyesben, Póta és Madarász egyesben, a Szudi Ádám, Pergel vegyes páros, valamint a női csapat viszont már az első meccsén vereséget szenvedett.

"Egyesben sajnos nagyon kellemetlen és váratlan vereségeket szenvedtünk – mondta a kapitány. – Hosszabb elemzést igényel, hogy ennek mi lehetett az oka, de az biztos, hogy Dóri sokáig sérült volt, még annak is örülhettünk, hogy egyáltalán el tudott itt indulni. Póta Gina pedig még nagyon messze van a csúcsformájától."

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Több hónap huzavona után az Egyesült Államok törvényhozása megszavazta, Joe Biden elnök pedig mára virradóra aláírta azt a törvényt, amely az eddigi legnagyobb, összesen 61 milliárd dolláros katonai segélycsomagot biztosítja Ukrajna számára. A támogatás mérete példa nélküli, az viszont nagy kérdés, hogy mire lesz elég. Képesek lehetnek-e az ukránok visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, vagy csupán a védelmi képességeik lesznek erősebbek? Kell-e tartani eszkalációtól az új fegyverek miatt, és mi lehet Oroszország jelenlegi, valós célja a háborúban? Továbbá milyen keretben érdemes értelmezni az eseményeket, tényleg a Nyugat sorsa dőlhet el Kelet-Ukrajnában vagy csupán szláv belharcról van szó? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének docensét az Ukrajnának megszavazott amerikai katonai segély apropóján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×