INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

siklósi gergely

párbajtőr

olimpia

tokió 2020

Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.

Hazatért az ezüstérmes Siklósi Gergely: "mi voltunk Bogyó és Babóca"

Infostart

Az edzőjével kint töltött "olimpiai kalandról", az olimpiai falu lábtengózásáról, a pást feliratáról és az ásítozásról is beszélt a párbajtőröző első nagyobb interjújában.

Hazatért az olimpiáról Siklósi Gergely, a párbajtőr tokiói ezüstérmese, és az M4 Sport tévének adott hosszabb interjút.

Elöljáróban annyit elárult, még nem fogta fel a szezon történéseit, legfeljebb a számára aranyat termő világbajnokságéit, ráadásul gyorsan jött számára ez az olimpiai ezüst, amivel gyorsan haza is tért.

Részletesebben is beszélt arról, hogy a második helyezés kapcsán mi van rá hatással.

"Nekem nem a verseny adott többet, hanem a családtagok, a szurkolók öröme és a sok pozitív visszajelzés, hogy büszkék rám, mellettem állnak"

- mondta.

A tévéstúdióban nézte vissza először asszói rövid összefoglalóját, közülük is leginkább a negyeddöntő érdekelte és érdekli még mindig, ekkor győzte le a regnáló olimpiai bajnok koreai Parkot; az összeállítás alapján úgy vélte magáról, jó formában vívott, a döntőben viszont nem hallotta az edzői utasításokat, igyekezett is minden külső hatást kizárni.

"Lehet, hogy ha más taktikát választok, másként sül el a döntő" - fűzte hozzá.

Edzőjével 12 napot töltöttek az olimpia helyszínén a verseny előtt, felkészülését pedig Boczkó Gábor is segítette.

"Úgy éltük meg az olimpiát, mint egy nagy kaland, edzőmmel a barátnőm egy viccéből kiindulva Bogyó és Babócaként tekintettünk magunkra, úgy is hívtuk egymást; Bogyó és Babóca kalandjait éltük meg Tokióban" - tréfálkozott Siklósi Gergely.

Bár a tévénézőket és másokat is zavarhat, hogy nincsenek drukkerek a versenyeken, neki - saját bevallása szerint - kifejezetten jót tett, nem kellett "még azzal is foglalkoznia", mindössze

azt kellett feldolgoznia, hogy a pástra oda van írva, hogy TOKYO 2020.

Így tette: "Próbáltam a pást helyére egy olyat képzelni, mint amilyen otthon van."

Sok apró jel mutatott neki arra, hogy a vasárnapi versenynap az ő napja lesz, jól fog sikerülni a verseny, az ezüstérmmel pedig győztesnek tartja magát.

"Az asszók előtt volt, hogy ásítoztam,

és próbáltam elterelni a figyelmemet, csökkenteni a feszültséget, Boczkó Gábortól is volt, hogy megkérdeztem, hogy van – csak azért, hogy ne a rám nehezedő nyomás dolgozzon bennem" - ecsetelte a napi stratégiával kapcsolatban.

Az asszók szüneteiben egyébként volt, hogy telefonozott, de igyekezett távoltartani magát a közösségi média tartalmaitól. A netet mindössze arra használta, hogy a barátnőjével beszéljen, ez "vitte vissza", hogy "ez a valóság", hogy bármi történik, "ő nagyon fog szeretni, és ez nagyon megerősít".

Hogy hányan álltak mögötte ténylegesen, arról utólag győződött meg.

"Örülök, hogy át tudom adni minden magyarnak, hogy ez egy győzelem,

nagyon örülök ennek az ezüstéremnek" - nyomatékosította.

Az érmet egyébként nehéznek tartja, nem is hordja a nyakában, mert vágja, a zsebében hordja.

A verseny előtt - mint felidézte - sokat lábtengózott a sporttársakkal, közelebbről a később bronzérmet nyert kardcsapat tagjaival, akik közül Szilágyi Áron teljesítményét "tátott szájjal nézte", ők viszont Siklósi Gergelyt is csapattagnak tekintették a faluban.

Most, hogy itthon van, készül rá, hogy kijön rajta valamilyen betegség, ezért augusztusban pihenni fog, de egy hét után már mozogni kezd, és edzői "utasításra" szeptembertől párbajtőrt is kézbe vehet - és jöhet az újabb, 3 éves olimpiai ciklus.

Nyitókép: MTI/EPA/Ota Kijosi
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018