eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Milák Kristóf a Négy Nemzet Úszóversenyen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf édesanyja: "mindig úgy válunk el, hogy győzd le magad"

Bepillantást engedtek a szülő-gyermek kapcsolatukba a világcsúcstartó úszó szülei. Milák Mihály sosem mondta a fiának, hogy szerdán nyer, pedig így gondolja.

Kevesebb mint egy nappal Milák Kristóf 200 m pillangós olimpiai döntője előtt interjút közölt a Facebookon klubja, a Honvéd, szüleivel, Milák Mihállyal és Milákné Szira Ildikóval.

"Kezdetektől fogva mellette voltunk. 5 és fél évesen kezdte az úszást, de mivel Érden akkor még nem volt 25 méteres medence, négy és fél éven át Százhalombattára hordtam át minden nap" - mesélte a 21 éves úszó édesanyja.

Az édesapa hozzátette: "Láttuk, hogy szereti csinálni, megy neki, jó neki. Ez abban az időben komoly önköltséggel járt, de ez nem számított. A kezdetekkor nagyon sokat segített Egerszegi Klára, mondhatni, hogy ő fedezte fel Kristófot" - húzta alá az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina testvérének jelentőségét Milák Kristóf történetében Milák Mihály.

Egerszegi Klárától Plagányi Zsolt (Cseh László első és utolsó edzője) vette át az úszó felkészítését, tőle került Selmeci Attilához és vele dolgozik mind a mai napig.

Verseny előtt sosem emlegetik az úszást fiuknak, a csomagoláson, az utazáson van a hangsúly.

"Mindig úgy válunk el, hogy győzd le magad, ez a jelige" - említette az édesanya.

Milák Mihály hozzátette még, hogy fia a nagyobb versenyek előtt egy-másfél héttel annyira "rá van pörögve" az eseményekre, hogy "nem igazán fogadja el a külvilágot, magába zárkózik".

Az apa szerint szerdán Milák Kristóf olimpiai bajnok lesz, de ő ezt a terhet sosem akasztotta Kristóf nyakába.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×