eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Brazília-Magyarország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elek Gábor: megszűnt a gondolkodó lét

A magyar női kézilabda-válogatott 33–27-re kikapott Brazíliától, így két forduló után pont nélkül áll a tokiói olimpián. A szövetségi kapitány értékelte a csapat második mérkőzését.

„Keressük az okokat, hogy mi történt. Nagyon szégyellem magam. 22 könnyű gólt ajándékoztunk a braziloknak, így nem lehet egy csoportrangadót megvívni. A védekezésben az agresszivitásunkban, az önbizalmunkban sok negatívum volt” – kezdte értékelését Elek Gábor szövetségi kapitány.

A szakvezető szerint szarvashibákat követett el a csapat, és amikor ezek előjönnek, az azt mutatja, hogy gond van a koncentrációval.

„Eladtuk a labdákat olyan helyzetben, amiről előzetesen beszéltünk, hogy ott nem szabad, mert problémánk lesz. 4–1-nél mi hagyogattuk ki a helyzeteket. Bután lőttünk, nem a felső, hanem az alsó sarkokat céloztuk Arenhartnak, pedig erről is beszéltünk – így nehéz egy ilyen meccset megvívni.

Ilyenkor én is tanácstalan vagyok,

hogy mi az oka annak, hogy stresszesek vagyunk és túlgörcsöljük. Azt nem lehet feltételezni, hogy a játékosok nem akarják, de hogy mitől van a gát bennük…” – fejtette ki.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosok a meccs elején végrehajtották a megbeszélteket, de utána már többet hibáztak. Ahogy pedig Brazília átvette a vezetést, akkor „megszűnt nekünk a gondolkodó lét és a felépített lét”.

„Nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a továbbjutás szempontjából, de talán még annál is nehezebbe”

– hangsúlyozta.

Az Infostart kérdésére Elek Gábor elmondta, hogy nem lehet Kovacsics Anikó kiesésére hivatkozni.

„Az kell, hogy mindenki önmagába nézzen, ne külső tényezőkben keresse a hibát, ne más lelkiismeretével próbáljon meg elszámolni, hanem a sajátjával.”

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×