eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
CHIBA, JAPAN - JULY 25: Gergely Siklosi of Team Hungary celebrates after defeating Chao Dong of Team China in Mens Individual Épée first round on day two of the Tokyo 2020 Olympic Games at Makuhari Messe Hall on July 25, 2021 in Chiba, Japan. (Photo by Elsa/Getty Images)
Nyitókép: Elsa/Getty Images

A legjobb négy között Siklósi, régi ismerős következik

Siklósi Gergely 15-12-re nyert a címvédő, dél-koreai Pak Szang Jun ellen a tokiói olimpia férfi párbajtőr egyéni versenyének negyeddöntőjében. Következő ellenfele az olasz Andrea Santarelli lesz.

Siklósi Gergely a legjobb négy közé kerülésért a címvédővel, a dél-koreai Pak Szang Junnal vívott.

Tudósításunk:

Siklósi adta az első tust, majd a másodikat is. Pak utána egylámpás tussal szépített, 2-1.

Ám utána Siklósi megint remekül nyúlt ki, 3-1. Pak nem hagyta magát, mellre talált, 3-2. Eddig nincsen együttes, s ez nem baj, ameddig Siklósi vezet, 4-2.

Megvolt az első együttes, 5-3., majd a második is, 6-4, majd Pak jött, 6-5. Sőt, ki is egyenlített a dél-koreai, 6-6. Ezzel ért véget az első három perc.

A címvédő átvette a vezetést egy egylámpás tussal, 6-7. Sikerült kiegyenlíteni, 7-7. nagyon szoros lesz az asszó végig, alighanem.

Nem sikerült Siklósi visszaszúrása, 7-8., de megvan az egyenlítés, 8-8. De egy látványos kitörélssel megint az ázsiai vívónál az előny, 9-8. Először vezet kettővel Pak, 10-8.

Közeleg a második három perc vége, Siklósi feljött mínusz 1-re, 9-10.

Fújhatnak egyet az utolsó három perc előtt. Pak Szang Jun 10-9-re vezet.

Siklósié az első találat, 10-10, egy kis „kaszabolás” után.

Fordítás, 11-10, talán Gergő van lendületben. Együttes, 12-11.

13-11 Siklósinak, egylámpás találat. A dél-koreai is remek vívó, 13-12.

Jó lenne két „kis” együttes is.

De 14-12!

Óriási találat a végére, 15-12, Siklósi Gergő kiejtette az olimpiai bajnokot, benn van a legjobb négy között. A döntőért az olasz Andrea Santarellivel vív majd, akit Gergő 15-9-re megvert két éve, a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×