eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szilágyi Áron (j) ünnepel, miután győzött a georgiai Sandro Bazadze (b) ellen a férfi kardozók egyéni versenyének elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Szilágyi Áron döntős Tokióban!

A legutóbbi két olimpia győztese 15-13-re győzött a grúz Bazadze ellen, és készülhet a fináléra. A magyar kardozó azt mondta: vért kellett izzadni a sikerért.A döntő magyar idő szerint 14.15-kor lesz.

A grúzé volt az első találat, majd 3-0-ra elhúzott, utána szépített Szilágyi Áron. A következő tust még Bazadze vitte be, de utána nagy rohamot indított a címvédő, sorozatban ötször talált, és 6-4-re fordított. A grúz zárkózott, hiába kért videózást Szilágyi, de a következő két akciója már sikerült, és 8-5-nél jöhetett a szünet.

A pihenés alatt a grúz tudta rendezni a gondolatait és egyenlített, de nem sokáig örülhetett, agresszív akció után újra Szilágyi vezetett, majd jó védekezés után talált újra, 10-8.

Bazadze 11-11-nél érte utol ismét a magyar vívót, de Szilágyi újra jobb ütemben ért oda, és ismét vezetett. Nem sokáig, videózás után a grúzé lett a találat, majd hiába üldözte a pást végére Szilágyi riválisát, beleszaladt a kardjába. A következő akció egyértelműen a magyaré volt, a 14. pedig újabb visszanézés után, hiába reklamált egyre sportszerűebben a grúz.

Az utolsó akciót is megvideózták párszor, de nem lehetett elvenni Szilágyi Áron találatát, így sorozatban harmadszor került be az olimpiai döntöbe.

A döntő 14:15-kor kezdődik, az ellenfél az olasz Samele lesz.

„13-13-nál dőlt el, hogy ki nyeri meg ezt a csatát, 14-13-nál már látszott, hogy indiszponált az ellenfelem, és meg tudtam előzni. Addig nagyon kemény csörte volt. Örültem, hogy nem hagytam elmenni, volt, hogy én tudtam magamhoz ragadni a kezdeményezést, de látszott, hogy ez nem fog úgy eldőlni, mint az előző csörték, itt végig vért kellett verejtékezni.

Nyugodt tudtam maradni, ennek köszönhető, hogy a végén jó akciókkal tudtam előrukkolni, végre is tudtam hajtani őket és győzni tudtam”

– mondta a siker után a Vasas sportolója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×