eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A magyar Salim Omar (kékben) és a thaiföldi Ramnarong Sawekwiharee küzd a férfi tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának vigaszágán a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Salim Omar nyert, így a bronzéremért küzdhet.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Salim Omar bronzérmes lehet

Egy magyar érem már biztos a tokiói olimpiai első versenynapján Szilágyi Áron révén, és még egyre van esély: a tekvondós Salim Omar a vigaszágon harmadik lehet.

Az 58 kg-osok között az első fordulóban az olasz Vito Dell’Aquilától kapott ki a 18 éves magyar, de aztán legyőzője a döntőig menetelt. Salim így a vigaszágon folytathatta, és sokat kezdeményezve 43-22-re nyert a thaiföldi Sawekwiharee ellen.

A bronzéremért a koreai Jang Jun lesz az ellenfele 14.15-kor.

„Egyik meccs sem könnyű ezen a szinten, de úgy érzem, most sokkal jobban harcoltam, mint délelőtt. Elvárások nélkül megyek majd ki, nincs mit veszítenem.

Szeretném jól érezni magam, és megszerezni a bronzérmet”

– mondta a magyar sajtó, köztük az Infostart munkatársának.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×