eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
DOHA, QATAR - OCTOBER 02: Bronze medalist Alex Quiùónez of Ecuador stands on the podium during the medal ceremony for the Mens 200 metres final during day six of 17th IAAF World Athletics Championships Doha 2019 at Khalifa International Stadium on October 02, 2019 in Doha, Qatar. (Photo by Michael Steele/Getty Images)
Nyitókép: Michael Steele/Getty Images

Az utolsó pillanatban bukhatja eltiltás miatt az olimpiát a vb-bronzérmes sprinter

Egy évre eltiltotta Alex Quinonez világbajnoki bronzérmes futót a holléti nyilvántartás szabályainak megsértéséért az atlétika tisztaságára felügyelő szervezet (AIU).

A 2019-es dohai vb-n 200 méteren harmadik ecuadori sprinter kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, ám már a múlt hónapban előzetesen felfüggesztették a versenyzési jogát, amiért háromszor elmulasztotta a doppingellenőrzést tavaly június és idén május között. Márpedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szabályai szerint a doppingvizsgálat kihagyása vagy a holléti nyilvántartással kapcsolatos problémák 12 hónapon belüli háromszori ismétlődése eljárást von maga után.

Quinonez május 19. és június 25. között eredményeit törölték. Az AIU ugyanakkor jelezte: a 31 esztendős sportoló fellebbezhet a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS).

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×