eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma
ZHANGJIAKOU, CHINA - FEBRUARY 17: Ailing Eileen Gu of Team China reacts after their second run during the Womens Freestyle Skiing Freeski Halfpipe Qualification on Day 13 of the Beijing 2022 Winter Olympics at Genting Snow Park on February 17, 2022 in Zhangjiakou, China. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Nyitókép: Clive Rose/Getty Images

Aranyra hajt a legnépszerűbb kínai olimpikon

Pénteken mutatkozott volna be a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk kettős a pekingi téli olimpián, de nem versenyezhetnek, miután utóbbi PCR-tesztje pozitív lett. A versenynapon öt versenyszámban avatnak bajnokot.

Kettőt síakrobatikában, a női félcső döntőjét és a férfi krossz döntőjét rendezik. Előbbiben a selejtezőn már túl vannak, a legnépszerűbb kínai olimpikon, Eileen Gu kiemelkedett a mezőnyből. (A vele közös képéről említette Liu Shaoang, hogy 30 millióan kedvelték.)

Zárul a sílövők programja, a női és a férfi tömegrajtos versenyt rendezik. Pekingben az eddigi kilenc számból ötöt a norvégok nyertek meg, most sem esélytelenek, de Pjongcsangban csak két bronzérem jutott nekik ezekben a számokban.

Bajnokot avatnak férfi gyorskorcsolyában, az 1000 méteres távon.

Versenyeznek még a női kettes bobosok, curlingben a férfi bronzmérkőzést (Egyesült Államok–Kanada) és a két női elődöntőt (Svájc–Japán, Svédország–Nagy-Britannia) rendezik. Ha a britek nyernek, az lesz az első pekingi érmük.

Férfi jégkorongban ugyancsak két elődöntőt rendeznek, hajnalban (5.10) a finn és a szlovák, délután (14.10) az orosz és a svéd csapat játszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×