eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaoang váltja Krueger John-Henryt a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének elődöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 11-én. A magyar váltó a B döntőbe jutott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Liu Shaoang: nem tudom, miért kellett a taktikán változtatni – reakciók

Kritikusan nyilatkozott a két Liu testvér a sikertelen olimpiai elődöntő után. Az edző, Bánhidi Ákos szerint muszáj volt változtatni a taktikán, különben nem lett volna esély.

Utolsó helyen végzett a címvédő magyar váltó 5000 méteren a téli olimpia rövid pályás gyorskorcsolyaversenyen, miután Nográdi Bence és Krueger John-Henry elrontott egy váltást, már nem volt esély a felzárkózásra. Az elődöntő után a két Liu testvér őszintén beszélt az M4 Sportnak.

"Bencén ment el. Nem tudta tartani a tempót. Jó világkupa-sorozatból jöttünk, örülök, hogy eljutottunk idáig. Nem sikerült megvédeni a címünket. Phjongcshangban nem maradtunk le. Jól éreztem magamat a futamban, de nem tudtunk csodát művelni. Ha ott tudunk maradni, akkor talán sikerült volna" – mondta Liu Shaolin Sándor.

"Mindig érmesek voltunk a világkupán, ebben most ennyi volt. A taktikáról az edzői stábot kell megkérdezni, mi követtük az utasításaikat. Nem tudom, miért kellett változtatni, mehettünk volna úgy, ahogy eddig szoktunk" – mondta Liu Shaoang.

"Nehéz megszólalni, sok gondolat jut eszembe, vissza kellene nézni a futamot. Az új taktika lényege az volt, hogy élen fussunk, de lemaradtunk, és utána minden rosszul ütött ki. Kaptam egy utasítást menet közben kintről, hogy változtassunk, de valahogy félrement a kommunikáció. 21 éve korcsolyázom, de ez a pályafutásom legrosszabb napja. Nagyon sajnálom, és bocsánatot kérek mindenkitől. Ez kínos volt” – mondta Krueger John-Henry.

"Szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól, mert nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy elvárták. Nagyon erősen kezdtünk ezen az olimpián, mindent kivasaltak magukból a srácok. Próbáltunk erőt gyűjteni az elmúlt két napban, és arra gondoltunk, hogy bele kell piszkálni a futamba ahhoz, hogy a végjátékban ott lehessünk, és a végén Sanyi fel tudja venni a versenyt a döntős erősségű mezőnyben. Benne volt a rizikó, hogy a többiekre ez visszaüt. Nem gondoltuk, hogy Bence ennyire bele fog sülni. Folyamatosan fel kellett zárkózni, és ez rengeteg energiát elvett. Ha nem változtatunk, akkor sem lett volna esélyünk, mert akkor Sanyinak nem maradt volna ereje a hajrában. A legjobb tudásunk szerint raktuk össze váltót" – mondta Bánhidi Ákos, a váltó edző-menedzsere.

A vasárnapi 500-as folytatással kapcsolatban a szakvezető elmondta, hogy az erős olimpiakezdésnek erre a számra is hatása van: vegyesváltóban, 1000-en, majd 1500-on is jól mentek és kihajtották magukat a fiúk. Nem a legkedvezőbb rajtpozíciókból várják a negyeddöntőket, de bennük van az előzés lehetősége, a következő 48 óra feladata, hogy erőre kapjanak a lábak.

A négy éve a váltóval olimpiai aranyérmet nyerő Burján Csaba így értékelte a versenyt az Eurosportnak:

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×