eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Liu Shaolin Sándor és Nógrádi Bence (b-j) a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 1-jén, három nappal a 2022-es pekingi téli olimpia kezdete előtt.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Liu testvérek és Krueger is továbbjutott 500 méteren – videó

A két magyar olimpiai bajnok futamgyőztesként jutott a legjobb húsz közé, Krueger John-Henrynek a célfotóra is szüksége volt hozzá.

A rövid pályás gyorskorcsolyázók pénteki olimpiai programjában Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, valamint Krueger John-Henry az 500 méter selejtezőjében próbálkozhatott – a negyed- és az elődöntőt, valamint a finálét majd vasárnap rendezik – a férfi váltó elődöntője előtt. A futamokból biztosan az első kettő jutott tovább a negyeddöntőbe.

Az első futamban erődemonstrációt tartott Liu Shaolin Sándor, az elején pillanatok alatt méteres előnyre tett szert, és a végén kiengedve is csaknem negyed kört vert riválisaira.

Az ötödik futamban állt rajthoz Krueger John-Henry, aki ugyanott, a pekingi világkupán győzni tudott, ezúttal a második helyen haladt az orosz Ivlijev mögött, de az utolsó kanyarban veszélybe került a továbbjutása, a lett Kruzbergs annyira megközelítette, hogy csak a célfotó döntött kettejük között – szerencsére a honosított magyar versenyző javára.

A hetedik futamban Liu Shaoang is rajt-cél győzelmet aratott, mögötte volt egy kis harc, de végig tartotta a pozícióját, és ő is továbblépett a negyeddöntőbe.

"Nagyon jól éreztem magam. Tudtuk, hogy nem vagyok olyan jó formában, mint kellene. Pihenősre vettük ezt a futamot" – mondta Liu Shaolin Sándor, aki az időeredménye révén nem kap majd jó rajthelyet a negyeddöntőben. A férfiváltó elődöntőjéről is beszélt az M4 Sportnak: "Kemény lesz a futamunk, összeraktunk egy taktikát, amit még sosem próbáltunk ki, Kíváncsi vagyok, hogy működni fog-e. Ha igen, továbbjutunk, ha nem, akkor kiesünk."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×