eur:
397.9
usd:
364.68
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Lékai Máté (k), valamint az argentin Pedro Martínez Cami (b) és Nicolas Bonanno (j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lékai Máté: nagyon nagy meccs lesz a franciák elleni

A férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a dánok elleni küzdésre lehet építeni a franciák elleni, továbbjutásról döntő mérkőzésen is. Chema Rodriguez szenvedélyes játékot ígér.

A magyar férfi kézilabda-válogatott az első félidőben még vezetett is a dánok ellen, ám a második félidőben már rohant az eredmény után, és végül három góllal kapott ki. A továbbjutásról így a franciák elleni vasárnapi mérkőzés dönt Párizsban.

Chema Rodriguez szövetségi kapitány szerint a magyar csapat ismét jól játszott, ráadásul a világ egyik legjobbja ellen, ám nem az számít, hogy ki játszik jól vagy rosszul, hanem hogy ki győz. A szakvezető azt mondta, eddig négy jó mérkőzése volt a válogatottnak Párizsban, az Egyiptom elleni 10 percet leszámítva. „Versenyképesek vagyunk, bárkivel felvesszük a harcot, de ennél többet akarunk, ez nem elég, győzni szeretnénk” – emelte ki.

Dicsérte Mikler Roland teljesítményét is. „Elképesztő volt, azt a Rolit láttuk, akit ismerünk, az ő védéseinek köszönhetően tudtunk meccsben maradni. Boldog vagyok, hogy így teljesített.”

Arra a felvetésre, hogy ezek után nehéz dolga lesz kiválasztani a benevezett két kapust, azt mondta, hogy minden edző ilyen problémára vágyik, és jobb, ha három nagyszerű kapus áll rendelkezésre, mintha egy sem lenni.

Chema Rodriguez szerint az utolsó körben a franciák számítanak az esélyesnek. „Hazai pályán játszanak, és bár az első három meccsen nem nyertek, ők a franciák, számukra is sorsdöntő lesz a találkozó. Szeretnénk velük felvenni a versenyt, felkészülünk rájuk, tele leszünk szenvedéllyel, és meglátjuk, mire lesz ez elég.”

Mikler Roland először játszott az olimpián – ami 2012 után a második a pályafutása során. A kapus remek teljesítményt nyújtott, 41 százalékkal védett.

„Nagyon szerettem volna csapatba kerülni, az utolsó olimpiámon, valószínűleg utolsó világversenyemen kapuban állni és segíteni a csapatot. Szerettem volna élvezni és segíteni a válogatottnak –

köszönöm a bizalmat, igyekeztem élni vele. Muszáj volt, mert különben megyek a lelátóra”

– mondta mosolyogva.

A 39 éves kapus azt mondta, fáradtságról nem lehetett szó az esetében, de edzésben volt az előző napokban is. „Nagyjából tiszta volt, hogy a dánok vagy a franciák ellen kerülhetek pályára, igyekeztem erre készülni. Némileg régen játszottam, igyekeztem az edzéseken 100 százalékot nyújtani, és tűzben tartani magamat.”

Mikler Roland a franciák ellen élet-halál küzdelemre számít.

„A franciák az esélyesek, de ha ezt vagy ennél jobb formát tudunk mutatni, kevesebb hibával, akkor bármi megtörténhet.”

Bóka Bendegúz szerint több is lehetett volna a Dánia elleni mérkőzésben. „Próbáltunk nagyon szoros meccset játszani. A dán borzasztó erős csapat, de mindenki kitette a szívét a pályára, és most ennyire futotta. Nincs még minden veszve, még van egy lehetőségünk vasárnap, amit igyekszünk kihasználni.”

A szélső szerint kellett 10-12 perc, hogy összeálljon a védekezés, elbizonytalanították a dánokat a nyitott formációval, míg támadásban jól játszottak.

Bóka szerint a franciákon lesz a nyomás az utolsó fordulóban, amikor eldől a továbbjutás.

„Nincs mire tartalékolni, ki-ki meccs lesz a bombaerős franciákkal, de mindent beleadunk.”

Lékai Máté azt mondta az Infostart kérdésére, hogy a válogatott megtett mindent a fordításért, de ebben a mérkőzésben ennyi volt. „A dánok szinte végig a kezdő sorukkal játszottak, bele kellett tenni a munkát, hogy legyőzzenek minket, nem vették félvállról a találkozót. Ez a dán csapat uralja a mezőnyt, az egyik legjobb már évek óta. Szerettünk volna nyerni ellenük, de kárpótolna, ha vasárnap nyerni tudnánk. A küzdést tovább tudjuk vinni, de vasárnap új és más mérkőzés lesz. Tudja mindenki, hogy mi a tét – mindent megteszünk, hogy továbbjussunk a csoportból. Az adott napi forma fog dönteni, nüanszokon múlhat. Az biztos, hogy nagyon nagy meccs lesz" - fejtette ki az irányító.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×